MOL

V Stožicah ob stadionu bodo gradili dve nogometni igrišči

Mestna občina Ljubljana je z javno objavo pozvala ponudnike za gradnjo.
Fotografija: Športni center Stožice.  FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Športni center Stožice.  FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Ob nogometnem stadionu v Stožicah, kjer še vedno ni dokončano trgovsko središče, namerava Mestna občina Ljubljana graditi vadbeni nogometni igrišči. Z javno objavo 1. februarja je pozvala vse zainteresirane, da se prijavijo na razpis za gradnjo.

Izbran bo cenovno najugodnejši ponudnik

Lahko se prijavijo gospodarski subjekti. To pa so po dokumentaciji, ki jo je objavil MOL: »Gospodarski subjekt predstavlja vsaka fizična ali pravna oseba, ki izpolnjuje pogoje za priznanje sposobnosti, navedene v nadaljevanju te razpisne dokumentacije. Gospodarski subjekt predstavljajo tudi podizvajalci, s katerimi nastopa gospodarski subjekt.«



Pet tisoč evrov kavcije

Prijave so mogoče do 18. februarja, ko bo naročnik (MOL) odločil, s kom se je pripravljen pogajati. Zapisali so tudi: »Naročnik si pridržuje pravico, da na podlagi prvih ponudb odda javno naročilo brez pogajanj.« Prijavniki morajo zagotoviti bančno garancijo ali kavcijo v višini pet tisoč evrov.

180 dni časa za dokončanje

MOL finančne omejitve ni postavil, je pa v razpisni dokumentaciji zapisano: »Skrajni rok za dokončanje vseh gradbenih del in uspešne primopredaje je 180 (sto osemdeset) koledarskih dni po podpisu gradbene pogodbe. Podrobni terminski in finančni načrt izvedbe bo izbrani izvajalec predložil v roku 10 dni od uvedbe v delo.«

Kje naj bi nastali novi nogometni igrišči? FOTO: MOL
Kje naj bi nastali novi nogometni igrišči? FOTO: MOL
 
Predmet projekta je ureditev vadbenih nogometnih igrišč na območju Športnega parka Stožice. Nova igrišča bodo namenjena treningom in pripravljanju moštev pred tekmami v športnem parku. Predvidena so vadbena igrišča z ureditvijo travnate površine, razsvetljavo, namakanjem in nadzorom dostopa.

Dve novi nogometni igrišči

Predvidena je izgradnja dveh nogometnih igrišč, zelenic in utrjenih pohodnih površin. Dimenzija večjega nogometnega igrišča znaša 106 x 66 m, dimenzija manjšega pa 106 x 58,50 m. Večje nogometno igrišče je predvideno z naravno zatravitvijo in namakalnim sistemom, manjše pa z umetno travo.

Obe nogometni igrišči bosta obdani z ograjo višine do 3,00 m. Varnostna ograja ima na dveh mestih vrata širine 5,00 m, ki so dnevno v celoti odprta, ponoči pa sta mogoča zapiranje in zaklepanje. Okoli igrišč je dodatno nameščena še lovilna mreža, ki je napeta med stebre višine 7,00 m, so še zapisali v razpisni dokumentaciji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije