SPORAZUM Z LEVICO

Miro Cerar zaskrbljen zaradi izjav Mihe Kordiša

Kordiš je med drugim Cerarja in Erjavca označil za ministrski pavlihi.
Fotografija: V SMC želijo dodatna pooblastila. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
V SMC želijo dodatna pooblastila. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Svet SMC je na seji ugotovil, da je stranka pripravljena na samostojen nastop na evropskih volitvah, je ob robu sporočil predsednik SMC Miro Cerar. Imena kandidatov bodo predstavili 21. marca.

Svet stranke je obravnaval tudi sporazum o sodelovanju vlade z Levico, a ima nekaj zadržkov in ga danes ne bo potrdil. »Eno od ključnih vprašanj je, ali je tak vsebinski načrt projektov, kot ga zajema protokol, javnofinančno v celoti vzdržen,« je dejal Cerar. Svet SMC tudi pričakuje, da bo ministrstvo za finance zelo jasno povedalo, ali so ti projekti v mejah javnofinančne vzdržnosti.
 
Preberite še:

Levica povzročila negodovanje v koaliciji



Cerarja in vodjo poslanske skupine SMC Igorja Zorčiča so člani sveta pooblastili, da pripombe in pomisleke preneseta koalicijskim partnerjem. O potrditvi oziroma nepotrditvi sporazuma bo po Cerarjevih napovedih sicer dokončno odločal izvršni odbor stranke.

Pričakuje pojasnila

Kot je še dodal Cerar, pa skrb vzbujajo tudi določene izjave poslanca Levice Mihe Kordiša, ki je na svojem facebook profilu zapisal, da sporazum pomeni zelo zabeljen račun za podporo proračunu. »To nas skrbi. Take izjave so skrb vzbujajoče in pričakujemo pojasnila. Verjamem, da bomo to v koaliciji v prihodnjih dneh razčistili,« je še sklenil Cerar, ki ga je Kordiš, tako kot Karla Erjavca, označil za »ministrske pavlihe«.

Samostojno na volitve

O sporazumu z Levico, o katerem imajo pomisleki tudi nekatere druge koalicijske partnerice in za katerega v Levici želijo, da bi ga podpisali še pred glasovanjem o rebalansu proračuna, razpravlja tudi svet SAB. Prav tako odločajo, ali gredo na volitve samostojno ali s kom drugim.

Potem ko so se v največji vladni stranki LMŠ odločili, da gredo na evropske volitve samostojno in je s tem ugasnila ideja o skupni listi LMŠ, SMC in SAB, sta predsednik Cerar in predsednica SAB Alenka Bratušek namreč nakazala željo, da bi skupno listo oblikovali njuni stranki, a naj bi se člani SAB nagibali k samostojnemu nastopu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije