OPOZORILO

Ministrstvo Slovencem svetuje previdnost pri vračanju domov

Odpovedane prireditve, spremenjen prometni režim.
Fotografija: Sprva so simptomi okužbe podobni gripi ali pljučnici. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Sprva so simptomi okužbe podobni gripi ali pljučnici. FOTO: Getty Images

Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) ob širitvi novega koronavirusa v Italiji slovenskim državljanom, ki so tam, svetuje previdnost pri vračanju domov. Vsem, ki se odpravljajo v Italijo, pa svetujejo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverijo stanje ukrepov v ciljni destinaciji.

Na severu Italije so z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa sprejeli številne ukrepe. V deželah Lombardija in Benečija so odpovedane vse športne prireditve, uveden je poseben prometni režim.
 

Preberite tudi: Slovenski športnik bi lahko bil okužen, na ministrstvu dobil le zmedeno študentko



V deželi Furlanija - Julijska krajina so razglasili izredne razmere, v katerih za zdaj ni predvidena odpoved športnih ali kulturnih prireditev, navaja MZZ.

Doslej so v Italiji zabeležili več kot sto okužb z novim koronavirusom. Največ jih je v deželi Lombardija, in sicer 89. Sledi dežela Benečija, kjer so zabeležili 19 primerov, nekaj pa jih je še v deželah Emilija - Romanja, Lacij in Piemont, poročajo italijanski mediji.

Razmere se hitro spreminjajo

MZZ slovenskim državljanom, ki so v Italiji, svetuje previdnost pri vračanju domov. Vsem, ki se odpravljajo tja, pa svetujejo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverijo stanje ukrepov v ciljni destinaciji. Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zaradi česar ministrstvo priporoča, da pred potovanjem ljudje pri gostiteljih, potovalni agenciji ali hotelih preverijo zadnje stanje.

Konzularna služba MZZ, slovensko veleposlaništvo v Rimu in generalni konzulat v Trstu so v stikih z italijanskimi oblastmi in redno spremljajo situacijo.


Zunanje ministrstvo bo glede na sprejete ukrepe v sosednjih državah še naprej ažurno seznanjalo slovensko javnost prek spletnih strani in družbenih omrežij, so navedli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije