PRISLUŠKOVALNA AFERA

Marjan Šarec je zaskrbljen

Pred mediji ni bil najbolj konkreten.
Fotografija: Predsednik vlade Marjan Šarec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Predsednik vlade Marjan Šarec. FOTO: Reuters

Po razkritju o arbitraži, prisluškovalni aferi in njeni sabotaži je danes po seji vlade pred medije stopil premier Marjan Šarec. Že v začetku je pojasnil, da ne bo preveč konkreten, ker gre za varnost, je pa povedal, da je bil na zaprtem delu seje vlade prisoten direktor Sove, ki jim je pojasnil razmere, tako širše na Balkanu kot v konkretni zadevi: »Moram reči, da je tisto, kar smo slišali, dokaj skrb vzbujajoče.«

»Skrbi nas lahko, če je to način delovanja znotraj Evropske unije in če je to odnos med državami, ki naj bi bile prijateljske. Dejstvo je, da je arbitražni postopek zaključen, da je bil pogoj za vstop Hrvaške v EU tudi sprejem tega arbitražnega postopka. Kar smo danes izvedeli, nas ni navdalo z optimizmom, kar se tiče sosedskih odnosov, načina ravnanja med dvema državama. Mi se bomo še naprej trudili, da bomo delovali v evropskem duhu, kaj več pa ne morem reči v tem trenutku, ker gre za podatke, ki niso javni,« je dejal.

Včeraj smo objavili, da naj bi za nezakonitim snemanjem Jerneja Sekolca in Simone Drenik stal 'Mehanik Davor', ki naj bi bil hrvaški obveščevalec Davor Franić. Več o tem v članku Končno razkrito, kdo je Slovencem prisluškoval pri arbitraži.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije