SESTAVLJANJE VLADE

Marjan Šarec uradno kandidat za mandatarja

Odločitev Levice naj bi bila znana jutri.
Fotografija: Marjan Šarec je dva meseca po volitvah postal kandidat za mandatarja. Če bo prihodnji teden v državnem zboru dobil potrebno podporo, bo 40-letnik postal najmlajši slovenski predsednik vlade. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec je dva meseca po volitvah postal kandidat za mandatarja. Če bo prihodnji teden v državnem zboru dobil potrebno podporo, bo 40-letnik postal najmlajši slovenski predsednik vlade. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Stranke peterčka, ki se dogovarjajo o oblikovanju vlade, so v državni zbor ob 13. uri vložile kandidaturo predsednika LMŠ Marjana Šarca za mandatarja za sestavo nove vlade.

Pod kandidaturo je zbranih 43 podpisov poslancev LMŠ, SD, SMC, SAB in Desusa. Ali bo Šarca naslednji petek, ko naj bi se predvidoma glasovalo, podprla tudi stranka Levica, naj bi bilo znano jutri, ko bodo na voljo izidi internega referenduma članov te stranke. Za izvolitev Šarec potrebuje absolutno večino oziroma 46 glasov.



Levica je sodelovanje v Šarčevi vladi zavrnila, pripravljena pa jo je podpreti s svojimi glasov v zameno za sodelovanje v skladu s projektnim dogovorom, katerega podrobnosti še niso dorekli.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije