KORONAVIRUS

Končno dobra novica, zmanjšalo se je število okužb

Včeraj deset novih.
Fotografija: Koronavirus je ponovno zašel v nekatere domove za starejše, zato jih zapirajo oziroma v njih omejujejo obiske. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Koronavirus je ponovno zašel v nekatere domove za starejše, zato jih zapirajo oziroma v njih omejujejo obiske. FOTO: Jure Eržen, Delo

V torek je bilo v Sloveniji na novi koronavirus testiranih 1.218 oseb. Test je bil pozitiven pri desetih. Iz bolnišnic so odpustili tri ljudi, a število oseb, ki potrebuje bolnišnično zdravljenje, ostaja 17, ena oseba je na intenzivni negi.

Pozitiven je podatek, da je bilo v torek 260 aktivnih primerov okužbe z virusom sars-cov-2, kar je pet manj kot dan prej. Število vseh testov na novi koronavirus v Sloveniji je 115.873, število skupaj okuženih do danes pa 1.859. Število umrlih zaradi covida 19 ali z njim pa ostaja pri 111.



Po podatkih sledilnika covid 19 so včeraj prvi primer okužbe zabeležili v treh slovenskih občinah, in sicer v Odrancih, Svetem Juriju ob Ščavnici in občini Žalec. Dve novi okužbi so potrdili v občini Hrastnik, po eno pa v občinah Ljubljana, Vipava, Kranj in Trbovlje.

Po starostnih skupinah je bilo včeraj največ okužb odkritih v starostni skupini med 75 in 84 leti (tri okužbe so bile potrjene v DSO), po dve pa v starostnih skupinah med 15 in 24, med 35 in 44 ter med 55 in 64. Ena novookužena oseba je stara med 45 in 54 leti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije