DOMOLJUBJE

Janša se je po objavi pesmi opravičil: Napaka (VIDEO)

Predsednik vlade je pojasnil, zakaj se je namesto Pirana v videu znašel Rovinj.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Instagram

Pred dnevi smo pisali, da je predsednik vlade Janez Janša objavil videoposnetek domoljubne pesmi Najlepša si. Sam je poskrbel za besedilo pesmi, v kateri predstavlja slovensko lepoto ter čudesa, ki nas obdajajo v Sloveniji, a pri videospotu se je zataknilo. Mnogi so opazili, da se je ob koncu videoposnetka, kjer se opeva Piran, prikradla podoba hrvaškega Rovinja.

Janša je pozneje pojasnil, zakaj se je to zgodilo. »Ob objavi prve verzije je prišlo do neljube napake,« je zapisal in pripisal pojasnilo avtorice videospota Natalije Filipovič, sicer članica stranke SDS. »Pri montaži videa je prišlo do neljube napake, saj sem v dobri veri po avtentičnosti slike, to kupila na portalu Shutterstock in ob tem verjela, da gre za sliko Pirana, kot je avtor napisal. Za nevšečnosti se iskreno opravičujem. Video pa je tudi popravljen in upam, da boste uživali v ogledu.«



Janševo pesem so opazili tudi hrvaški mediji. V Večernjem listu so zapisali, da refren pesmi spominja na hrvaško pesem Moja domovina, po načinu naštevanja različnih slovenskih krajev pa spominja na hrvaško domoljubno pesem Lijepa si Thompsona.

Avtor glasbe za pesem Najlepša si Boštjan Cerar je za Večernji list dejal, da je Janša napisal pesem že pred petimi, šestimi leti, a jo je hranil vse do današnjih dni, ko se je zazdelo, da je pravi trenutek za objavo.

Janša ima s pisanjem literarnih del sicer že izkušnje. Doslej je napisal štiri monografije, nazadnje leta 2017, ko je izdal zgodovinski roman Noriško kraljestvo – Beli panter, ki ga je izdal tudi v angleškem jeziku.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije