ČAROBNO

FOTO: Skrivnostna zaroka v Postojnski jami

Objavljeno 12. februar 2019 14.53 | Posodobljeno 12. februar 2019 14.53 | Piše: Primož Hieng

Američan iz Washingtona je želel posebno lokacijo za čaroben trenutek. V jami, ki sprejme 6000 obiskovalcev na dan, sta se počutila, kot da sta sama.

Ob glasbi je Ahmed pokleknil pred Alexandro. FOTO: Postojnska jama
POSTOJNA – Da v podzemlju pravljica še živi, potrjuje zgodba mladega para iz Washingtona. Med vsemi svetovnimi čudesi je Ahmed za kraj zaroke izbral prav Postojnsko jamo, saj je želel »posebno in edinstveno lokacijo, ki bo dragoceni trenutek naredila zares magičen«.

Priprava zaroke v Postojnski jami je bil skrivnostni projekt, ki ga je Ahmed za zaročenko Alexandro več mesecev načrtoval v strogi tajnosti! »Osebje Parka Postojnska jama je bilo izjemno ustrežljivo in prijazno. V skupini sta bila skrita fotograf in saksofonist, ki nama je zaigral takoj ob zaroki. Pomislite, v jami, ki sprejme 6000 obiskovalcev na dan, sva se počutila, kot da sva sama, in v tistem trenutku je bil ves svet najin!« se spominja iskrivi Američan.

image
Prstan je obvezni del zaroke. FOTO: Postojnska jama

Alexandra je s fantom – nič hudega sluteč – Postojnsko jamo obiskala med potovanjem po Sloveniji. Navdušena sta bila nad vožnjo z legendarnim vlakcem in občudovala izjemne skulpture, ki so jih v milijonih let oblikovale kapljice vode. Ko se je ogled bližal koncu, je Ahmed pokleknil pred dekle in jo zaprosil. »Bila je šokirana,« pripoveduje Ahmed, »a rekla je da!« Obiskovalci, ki so ob zvokih saksofona postali priča romantičnemu dogodku, so ob privolitvi glasno zaploskali, »oči osebja, ki mi je pomagalo pri uresničitvi skrivne zaroke, pa so se orosile«, še pove Američan. Postojnska jama je nedvomno zaznamovala življenjsko pot Ahmeda in Alexandre. Kot sta nam sporočila, točnega datuma poroke še nista določila.

Ahmed je v zahvali takole zapisal: »Jama je simbol večnosti, sprememb in poti, ki jih prinaša življenje. In ravno v tem je vsa lepota – čudež.«

image
Postojnska jama je čudovit dragulj. FOTO: Leon Vidic

»V Parku Postojnska jama zaljubljenemu paru želimo vse dobro in verjamemo, da bo njuna sreča trajala večno. Tako kot je večna kraška lepotica,« pa so dodali iz Postojne.
V jami, ki sprejme 6000 obiskovalcev na dan, sva se počutila, kot da sva sama, in v tistem trenutku je bil ves svet najin!
Deli s prijatelji