DRUŽINA IZ CELJA

»Doživljamo pekel, ne moremo več molčati«

Objavljeno 26. julij 2018 18.45 | Posodobljeno 26. julij 2018 18.45 | Piše: Ma. M.
Celjska družina je ostala brez strehe nad glavo. Ob nesreči se je oglasilo veliko dobrih ljudi, a tudi zlobnih. 
Hiša Bučarjevih in Golobovih je uničena. FOTO: Mojca Marot
CELJE – Družina Bučar-Golob je pred slabim tednom dni ostala brez hiše, potem ko so delavci pri obnovi spodkopali temelje in se je porušila cela zunanja stena. Z Lopate v Celju so morali oditi, saj je hiša prenevarna in bi se lahko porušila v celoti. Kljub sreči v nesreči, ko se ni poškodoval nihče izmed petih članov družine, se agonija nadaljuje.
Sporočilo Barbare Bučar
POJASNILO VSEM! PROSIM ZA DELITEV-HVALA!!!
Vem, da v življenju obstajata dve vrsti ljudi,tisti, ki nesebično pomagamo in na drugi tisti,ki pošteno brusijo jezike in se ali pa tudi ne zavedajo, da s tem krepko škodujejo drugim. Ob vseh tegobah, ki jih z družino doživljam slišim tudi komentarje, da smo že sigurno dobili denarja in donacij za 3 hiše. Pravijo mi naj se ne sekiram za zlobne jezike, a žal ne morem preko tega.
Vedite nekaj...dnevno sem skrbela, da sem javnost obveščala o dogajanju na našem dvorišču, javno hvalila ljudi, ki so priskočili na pomoč a žal ne veste najpomembnejšega. Ja, vsi ti ljudje so se zares odzvali in nesebično dali svoj prosti čas, a ves material, stroje oz.delo ki se je izvajalo je potrebno plačati. Les in vsi materiali niso zastonj-čakam račun, ki predvidevam ne bo majhen, vse stroje, ki so jih pripeljali razni izvajalci ne bodo zastonj. Vse to bomo morali plačati. Da ne govorim o tem koliko dovoljenj vse potrebujem-tudi za rušenje! Sedaj zbiramo že predračune za rušenje, ki mora biti strokovno izvedeno. Vam povem prvi znesek predračuna??? Vsedite se, kajti znaša 14.600€. RUŠENJE!!! Kje je še vse ostalo. Najbrž mislite, da je na računu humanitarnega društva že uhuhu denarja za nas. No vsi vi zlobni jeziki-zbranih je nekje 5.000€, od tega je polovico nakazala partnerjeva služba! 
Ne vem kaj si predstavljate ampak pekla kot ga doživljamo vsi mi si zagotovo ne! 
A mislite, da sem si kdajkoli v življenju želela tega? Nikoli nisem sanjala o novi hiši in če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj za teden dni! Berem v časopisu, da nam je občina ponudila stanovanje a smo ga odklonili. Vam povem še to resnico...ponudili do nam SOBO na Kovinarski ulici v CE, vsi ostali prostori so v souporabi z vsemi drugimi(tisti ki Kovinarsko ulico poznate veste o čem govorim), v tej sobi so 3 postelje in omara, za vse to bi pa morala mesečno plačevati dobrih 170€+ stroške. Do sedaj sem molčala, a žal ne morem več! Živim v državi kjer že leta plačujem davke, sem humanitarna odkar pomnim, prav tako moja družina, a sedaj ko potrebujem pomoč za katero krepko prosim sama naokrog in nekaj zares dobrih in srčnih ljudi, ki me poznajo, si zlobni jeziki polnijo ego na naš račun! Ne želim vam zla-nikoli v življenju ga nikomur nisem želela, ampak verjemite mi, v življenju se vse vrača in plača!!!

*Zapis objavljamo v izvirniku.
 
Na pomoč so jim priskočili humanitarno društvo iz Celja, nekatere druge organizacije ter posamezniki. Vseeno pa so se, kako tipično slovensko, kaj hitro oglasili tudi zlobni jeziki. Tako je članica družine Barbara Bučar na družbenem omrežju zlila svoje razočaranje in gnev nad ljudmi, ki se naslajajo ob njihovi nesreči, in prosila, da to deli čim več ljudi.


Deli s prijatelji