PROJEKT

13 tisočakov za tri stopnice? Občina pojasnjuje

Občanom se zdi ta znesek občutno previsok.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images 
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images 

STRAŽA – Ta teden je val ogorčenja na facebooku požela objava občine Straža, v kateri so se želeli pohvaliti z novo pridobitvijo v kraju. Prilepili so fotografijo novih stopnic, katerih izgradnja naj bi občino stala 13 tisoč evrov. Kako je to mogoče, smo preverili na omenjeni občini. 

»Za izdelavo projektne dokumentacije je občina naročila izvedbo geodetskega načrta, ki predstavlja osnovo za izdelavo projektne dokumentacije. Na podlagi tega je bilo oddano naročilo izdelave projekta za vstopno-izstopno točko na reku Krki,« so pojasnili. 

Za stopnice niso plačali 13 tisočakov

V objavi na facebooku so se očitno malce zmotili, saj je v izračunih, ki so nam jih posredovali, končna izvedba gradbenih in tesarskih del znašala 9058 evrov. Po navedbah občine je izvedba obsegala zemeljska, zidarska in tesarska dela. Tak znesek investicije je nastal zaradi izdelave betonskih temeljev, vrtanja lukenj v armirano betonsko ploščo ipd. »Ocena investicije, ki je bila objavljena na spletu, je bila ocena vseh opisanih del oziroma stroškov,« so še pojasnili na občini in poudarili, da ni šlo za izvedbo zasebnega projekta, temveč za izgradnjo objekta, ki je namenjen javni uporabi za večje število ljudi.  

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije