VESELA PEDIATRIJA

Božički razveselili male bolnike (FOTO)

Spust z ljubljanske strehe pediatrične klinike je že tradicionalen. Izkušene jamarke in jamarji so poskrbeli za iskrice v otroških očeh.
Fotografija: Takole so otroci pozdravljali spuščajoče se Božičke. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Takole so otroci pozdravljali spuščajoče se Božičke. FOTO: Marko Feist

Mali in tudi že malo večji bolniki na ljubljanski pediatrični kliniki so se včeraj še kako razveselili Božičkov, ki so trkali na okna in jim vsaj nekoliko polepšali praznike, ki jih morajo preživljati v bolnišnici namesto doma z družino. S strehe ljubljanske pediatrične klinike se jih je tokrat spustilo kar 15 (med njimi je bilo sicer tudi par deklet). A brez skrbi, šlo je za izkušene jamarje in jamarke, ki jim tovrstni spusti po vrveh ne delajo težav.

Ko so se spuščali, so jim za zaprtimi okni otroci veselo mahali. Božički so se nato napotili po oddelkih in jih obdarovali. Eden se je odpravil v četrto nadstropje klinike, kjer ga je pričakala skupinica otrok. Mala Nika je bila najbolj vesela soka, Božičku pa je tako čisto mimogrede povedala, da prav lepo diši. Mali Bor mu je zaupal, da si je zaželel nogavice, drugače pa mu je bilo kar malo nerodno.
Brez skrbi, vsi so izkušeni jamarski reševalci. FOTO: Marko Feist
Brez skrbi, vsi so izkušeni jamarski reševalci. FOTO: Marko Feist


Mala Nika se je razveselila Božička in mu podarila slikico in še poljubček. FOTO: Marko Feist
Mala Nika se je razveselila Božička in mu podarila slikico in še poljubček. FOTO: Marko Feist
Gre za že tradicionalni spust Božičkov, ki ga organizira Radio Center. Božičkom so se pridružili tudi voditelji Tanja Kocman, Tim Kores - Kori, Anabel in Blaž Babič, otroke pa so razveselili še drugi znani Slovenci, med njimi raperji Challe Salle, Nipke in Trkaj ter vloger Cool Fotr oziroma Jani Jugovič. »Današnji dogodek je kot vsako leto namenjen našim najmlajšim, tistim, ki v teh prazničnih dneh preživljajo svoj čas z nami na pediatrični kliniki. Zahvaliti se moramo predvsem jamarski reševalni službi, ki se je letos prvič spustila z najlepše stavbe v mestu,« je poudaril poslovni direktor pediatrične klinike Teodor Žepič. »Zdaj jih čaka najpomembnejša naloga: da obiščejo paciente na vseh naših oddelkih,« je dejal Žepič in se zahvalil tudi sponzorjem, ki so prispevali darila za otroke. »Iskrena hvala v imenu pediatrične klinike in v imenu vseh otrok, ki jo skozi vse leto obiskujejo. Srečno vsem, ki bodo praznike preživeli doma, mi pa bomo poskrbeli za naše male bolnike, da se bodo imeli čim lepše,« je sklenil Žepič.

Vesela pediatrija

Božičkov paketek je bil vsem v veselje. FOTO: Marko Feist
Božičkov paketek je bil vsem v veselje. FOTO: Marko Feist
»Najprej bi se zahvalil vsem, ki ste tukaj z nami in ki skrbite za ta čarobni dan,« je uvodoma dejal Gregor Memedović, direktor medijske skupine Next Media, ki pod svojim okriljem združuje znane radijske postaje Radio Center, Rock radio in Radio Ekspres. »Hkrati pa bi delil osebno zgodbo. Pred štirimi meseci sem bil tukaj v drugačni vlogi kot oče. Ne morete verjeti, kako hitro poči kolesarska čelada ... Na srečo je bilo na koncu vse v redu, rad pa bi se zahvalil vsem Božičkom moškega in ženskega spola v belih haljah, ki vsak dan skrbijo za to, za kar smo mi poskrbeli danes. Poklon celotni ekipi,« je poudaril Memedović.

Sreča je v skupnosti

Rok Terkaj - Trkaj je dejal: »Pacientom pediatrične klinike pa tudi vsem drugim želim čim več toplih trenutkov, čim boljše okolje, da lahko strokovni kader opravlja svoje delo po svojih najboljših močeh, in da bi se vsi skupaj trudili za čim boljše javno zdravje, tako kot smo že v primeru malega Krisa pokazali, da v Sloveniji so državljani in državljani, ki želijo pomagati.« 

Tradicionalni spust je privabil precej gledalcev. FOTO: Marko Feist
Tradicionalni spust je privabil precej gledalcev. FOTO: Marko Feist
Po uspešnem spustu s strehe so pozdravili otroke. FOTO: Marko Feist
Po uspešnem spustu s strehe so pozdravili otroke. FOTO: Marko Feist

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije