PREDSEDNIŠKA PALAČA

Borut Pahor ganjen, še zadnjič bo storil to ...

Odhajajoči predsednik države zaradi izjemnega zanimanja obiskovalcev danes kar štirikrat odprl svoja vrata.
Fotografija: Predsednik Pahor še zadnjič odpira vrata palače. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Predsednik Pahor še zadnjič odpira vrata palače. FOTO: Črt Piksi

Odhajajoči predsednik države Borut Pahor, ki bo na predvečer letošnjega božiča ključe palače predal novoizvoljeni predsednici Nataši Pirc Musar, je na instagramu objavil sporočilo, da danes še zadnjič vabi na dan odprtih vrat. Ob tem je zagotovo ganjen, saj je zapisal, da že »komaj čaka« ta dan, ko bo še zadnjič odprl Predsedniško palačo ob dnevu odprtih vrat. »Skoraj 30.000 ljudi vseh sort je bilo nekaj najlepšega, kar mi bo za vedno ostalo v spominu. Mnogim njim pa mislim tudi,« je zapisal.

Zaradi izjemnega zanimanja obiskovalce danes sprejema kar štirikrat – ob 9.30, ob 11. uri, termina pa sta tudi ob 13. uri in ob 14.30.

Dnevi odprtih vrat so v skoraj desetih letih postali priljubljeni način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, tudi iz tujine, so sporočili iz urada predsednika republike.

Predsednik Pahor je danes odprl vrata v počastitev državnega praznika dneva Rudolfa Maistra. Na dan vsakega državnega praznika, z izjemo 1. januarja, 2. maja ter dneva spomina na mrtve, so vse od leta 2013 potekali dnevi odprtih vrat. Uvedel jih je Pahor leta 2013, z željo, »da so vrata Predsedniške palače odprta in da je palača dostopna vsem ljudem«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije