V RINGU

Boks v parlamentu? Ste slišali, kako je Urška Klakočar Zupančič razjezila Janšev SDS?

Ideje o boksu v dvorani DZ med poslancem Zavcem in predsednico DZ v največji opozicijski stranki ne odobravajo.
Fotografija: Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Leon Vidic, Delo

V SDS so se kritično odzvali na vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke z rakom, v katerem naj bi se v dvorani DZ pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Med drugim menijo, da je tovrsten pristop do tako občutljive problematike, kot je bolezen otrok, močno zgrešen.

image_alt
Urška Klakočar Zupančič znova dviguje prah: je pokazala preveč? (FOTO)

Kot so zapisali v poslanski skupini SDS, je služba za odnose z javnostjo DZ na poslance naslovila vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike.

Zavec in Klakočar Zupančičeva naj bi simbolni boksarski boj prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic, znakom boja proti otroškemu raku. Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore, v rokah pa bi držali zlate pentljice.

V poslanski skupini SDS zgroženi

»V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica Državnega zbora izjemno občutljivo temo, tako za otroke - bolnike z rakom, kot njihove starše - skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore,« so zapisali. Menijo, da bi poslanke in poslanci lahko naredili mnogo več tako v simbolnem smislu kot tudi s trajnimi spremembami zakonodaje, ki bi olajšale življenja staršev z bolnimi otroki, in pravicami, vezanimi na zakonodajo glede odsotnosti z dela ter uveljavljanjem pravic zaradi spremstva v bolnišnicah »kot pa z uprizarjanjem poslanskega boksarskega duela v ringu«.

image_alt
Urška Klakočar Zupančič: To je bila najhujša izkušnja v mojem življenju

V poslanski skupini SDS so zato poslance koalicije in vlado pozvali, da čas za snemanje igranega filma raje namenijo omogočanju ustreznih razmer v zdravstvu, da bi bolni otroci imeli najboljšo možno zdravstveno oskrbo. »Poslanci SDS pa se zavezujemo, da bomo vse predloge, ki bodo lajšali življenja bolnih otrok in njihovih staršev, podprli,« so zatrdili.

V poslanski skupini SDS so zgroženi. FOTO: Jure Eržen, Delo
V poslanski skupini SDS so zgroženi. FOTO: Jure Eržen, Delo

Pri projektu v poslanski skupini SDS ne bodo bodo sodelovali in si bodo raje še naprej prizadevali za spremembe zakonodaje, ki bo konkretno pomenila pomoč bolnim otrokom in njihovim staršem.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas