PREVEČ SVOJEGLAVA?

Bo Urška Klakočar Zupančič odletela? Golob naj bi jo pozval k odstopu

Vzrok naj bi bil, ker ni podprla razrešitve ministrice za kmetijstvo Irene Šinko in ker naj bi bila preveč svojeglava.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora in podpredsednica Gibanja Svoboda FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič, predsednica državnega zbora in podpredsednica Gibanja Svoboda FOTO: Črt Piksi, Delo

Svet Gibanja Svobode bo popoldne razpravljal o pripravah na evropske volitve, na katere se stranka podaja prvič. Na dnevnem redu je tudi razprava o aktualnem političnem dogajanju – verjetno o pogovorih o kandidatih, ki bi lahko zasedli izpraznjene ministrske stolčke v vladni ekipi, pa tudi o morebitni razrešitvi predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič.

Po pisanju Dela naj bi danes na svetu namreč govorili o politični usodi Klakočar Zupančičeve. Predsednik stranke in vlade Robert Golob naj bi jo namreč pozval k odstopu z mesta predsednice DZ, potem ko se je pri glasovanju o razrešitvi kmetijske ministrice Irene Šinko vzdržala in torej ni podprla premierjevega predloga. Razrešitev Šinkove, ki jo je zaradi izgube zaupanja predlagal premier, je sicer podprlo 49 od 62 navzočih poslancev in vzdržani glas predsednice državnega zbora ni ogrozil izida glasovanja.

Za tesno zaprtimi vrati poslanske skupine je po pisanju Dela potekala burna razprava, a Klakočar Zupančičeva menda ni pokazala pripravljenosti za odstop s funkcije predsednice državnega zbora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije