LJUBLJANSKA ROŽNA DOLINA

Bo šla na dražbo vila ljubljanskega poslovneža?

Dražba bo preklicana le v primeru, če se bo do 23. maja upniku in dolžniku uspelo dogovoriti o poplačilu dolga, in računa.
Fotografija: Naprodaj bo za 648.050 evrov. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Odpri galerijo
Naprodaj bo za 648.050 evrov. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Po poročanju časnika Finance bo Okrajno sodišče v Ljubljani na elektronski dražbi konec maja prodajalo stanovanjsko hišo v ljubljanski Rožni dolini v lasti poslovneža Petra Kotarja, lastnika podjetja Sol Intercontinental v likvidaciji.

Dražba bo preklicana le v primeru, če se bo do 23. maja upniku in dolžniku uspelo dogovoriti o poplačilu dolga in računa. 

Vila stoji na 619 kvadratnih metrov velikem zemljišču. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Vila stoji na 619 kvadratnih metrov velikem zemljišču. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Petru Kotarju sodišče skupaj z nekdanjim šefom Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) Urošem Rotnikom sodi zaradi domnevno spornih poslov v TEŠ. Kotar je vse očitke iz obtožnice zavrnil.

Novi upnik

Prvotni upnik je bilo podjetje Novi CGS – Optima, namesto tega pa je v upniško razmerje vstopil Tomislav Biber, ki je za Finance povedal, da »je terjatev prejšnjega upnika odkupil«, o podrobnostih dolga pa ni želel govoriti. Kot je razvidno iz odredbe o prodaji, Kotar dolguje dobrega pol milijona evrov.

Vila, ki stoji na 619 kvadratnih metrov velikem zemljišču, bo naprodaj za 648.050 evrov, kolikor znaša njena ocenjena tržna vrednost. Gre za najdražjo stanovanjsko hišo, ki se je letos znašla na dražbi v izvršilnem postopku.

Dražbo lahko še prekličejo. FOTO: Aleš Černivec, Delo
Dražbo lahko še prekličejo. FOTO: Aleš Černivec, Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije