PROVOKACIJA ALENKE BRATUŠEK

Bivša Janezu Janši nastavila ogledalo

»Zrcalce, zrcalce na steni povej, kdo je najbolj zaslužen za širjenje okužb v deželi tej? Sam si poglej.«
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Reuters

V Sloveniji v zadnjih dneh beležimo precej visoke številke novookuženih z virusom sars-cov-2. Nekateri pravijo, da zaradi tega, ker več testiramo kot v predhodnih mesecih, nekateri celo zahtevajo odgovornost za nastale razmere. Kdo je kriv? Odvisno, koga vprašate. 

Vsaj delno je jasno, koga krivi predsednik vlade Janeza Janše: »Obnašanje od davkoplačevalcev plačanih vplivnežev, ki je pospešilo širjenje #Covid_19 in ogrozilo zdravje in življenja ljudi. @strankaSD @tfajon @StrankaLMS« V dokaz je priložil še fotografije žvižgača Ivana Galeta, številne protestnike, med katerimi pa so tudi evropska poslanka in v. d. predsednice SD Tanja Fajon, predsednik LMŠ in nekdanji predsednik vlade Marjan Šarec, poslanka LMŠ Jerca Korče in drugi ...


Bivša premierka, danes predsednica stranke SAB, Alenka Bratušek je pred nekaj urami zapisala odgovor na Janšev tvit: »Zrcalce, zrcalce na steni povej, kdo je najbolj zaslužen za širjenje okužb v deželi tej? Sam si poglej.« Pripela je še fotografije, na katerih so v druščini Simona Kustec, predsednik države Borut Pahor, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in drugi, vsi pa brez maske. Pripela je tudi fotografijo Janše, na kateri se rokuje s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, pri tem pa prav tako ne nosi maske.


Kaj pa pravi Jelko Kacin, vladni govorec za covid 19? Po zadnjih podatkih se virus najhitreje širi med zdravstvenim osebjem in zaposlenimi na šolah. Žarišča se pojavljajo tudi v domovih za starejše, je pojasnil prav na današnji novinarski konferenci, kjer so predstavili tudi nove ukrepe zaradi slabšanja epidemiološke slike. Več o tem v članku Ob polnoči začne veljati novi odlok. To so spremembe (VIDEO).

Kdo ima prav?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije