ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Bančni račun sporoča: s počitnicami bo letos bolj slabo

Najbolj vas skrbi usoda naše države.
Fotografija: FOTO: Igor Modic
Odpri galerijo
FOTO: Igor Modic

Koronavirus je beseda, ki smo jo v Sloveniji lani največkrat vpisali v najbolj priljubljeni spletni iskalnik google.

Prvo večje zanimanje zanjo je slovenska javnost pokazala zadnji teden januarja lani, ko je s premierskega položaja odstopil Marjan Šarec, iz kitajskega Wuhana pa so prihajale prve informacije o več deset smrtnih žrtvah zaradi novega virusa. Najbolj smo jo googlali v drugem tednu marca, ko smo v Sloveniji prvič razglasili epidemijo.

Kot kažejo odgovori v naši tokratni anketi na portalu www.slovenskenovice.si, pa sodelujoče – odgovorov je bilo več kot 900 – najbolj skrbi usoda naše države; pa tudi nestabilne politične razmere in morebitne predčasne volitve.

Kakor koli, naša pričakovanja oblikujejo tudi novoletne zaobljube, ki so, kot kažejo odgovori, seveda že v naslednjih dneh prelomljene, kar je potrdila več kot tretjina naših bralcev. Jedel bom bolj zdravo, manj bom siten, sitna, manj alkohola, več gibanja … Seznam, ki ga običajno oblikujemo na začetku vsakega leta, je dolg. Nemalokrat predolg, da bi ga udejanjili. No, so pa tudi ljudje, ki ne delajo različnih inventur ali sklepajo zaobljub.

Konec leta in/ali začetek novega je pogosto povezan s kovanjem načrtov. Ljudi po vsem svetu letos povezuje ista želja, da bi ukrotili virus, ki nas že skoraj leto dni drži v primežu. Pogosto pa je med novoletnimi načrti tudi obljuba samemu sebi, da bomo bolje poskrbeli za svoje zdravje in se več gibali. Tokrat gre bolj zares kot kadar koli prej. Covid-19 bi moral biti dovolj veliko opozorilo, da ta zaobljuba ne izzveni že v prvih dneh novega leta, ampak postane del našega vsakdan­jika.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije