ZIMA KAŽE ZOBE

Arso izdal opozorilo, pritisnil bo hud mraz

Najnižje temperature se bodo spustile tudi do –20 stopinj Celzija. 
Fotografija: V prihodnjih dneh bo pretežno jasno, vendar zelo mrzlo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
V prihodnjih dneh bo pretežno jasno, vendar zelo mrzlo. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Zima je pokazala zobe. Novega snega sicer ne bo, bo pa zato v prihodnjih dneh pritisnil hud mraz. V petek bo po napovedih vremenoslovcev pretežno jasno, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla.

Popoldne bodo na Štajerskem in v Pomurju mogoče manjše padavine, po nižinah večinoma kot rahel dež. Najnižje jutranje temperature bodo od –15 do –5, na Primorskem od –6 do 0, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija. V više ležečih krajih bodo temperature dosegle tudi do –20 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Jutra bodo manj hladna. Temperature bodo tudi konec tedna precej nizke.


Vremenska slika


Iznad severovzhodne Evrope sega nad Alpe območje visokega zračnega tlaka. V višinah je nad našimi kraji precej hladen in suh zrak. 


Snega (skoraj) ne bo


Do vključno ponedeljka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Nadaljnji razvoj vremena pa je še negotov. Tudi v prvih dneh prihodnjega tedna se bo nadaljevalo suho vreme, največ sonca bo v zahodni Sloveniji. Za torek in sredo se verjetnost za padavine sicer nekoliko poveča, a obilnejših predvidoma ne bo.

Arso je ob tem izdal rumeno opozorilo za nizke temperature po vsej državi.
Arso je izdal opozorilo. FOTO: Arso
Arso je izdal opozorilo. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije