PAHOR SE NE BO VMEŠAVAL

Analitik: Srečanje Pahorja s Stevanovićem se lahko razume kot spodbuda nasilnih protestov

Predlagal mu je, naj vlado pozove k odstopu, a ga menda Pahor ne bo upošteval.
Fotografija: Borut Pahor. FOTO: Florion Goga, Reuters
Odpri galerijo
Borut Pahor. FOTO: Florion Goga, Reuters

Pred srečanjem vrha EU in zahodnega Balkana v Sloveniji je Zoran Stevanović napovedal ohromitev Slovenije. Njegovo napoved je premier Janez Janša v nedeljo primerjal z dejanji Benita Mussolinija, povabil pa ga je tudi na covidni oddelek, da bi pomagal kot prostovoljec. Danes se je s Stevanovićem srečal predsednik republike Borut Pahor. Nad tem pa so tisti, ki menijo, da na ta način podpira ravnanje nekaterih protestnikov, nasilnih tudi do policistov, zdravstvenega osebja in novinarjev, zgroženi.

image_alt
Zoran Stevanović Sloveniji grozi z blokado


Potezo Pahorja je za Slovenske novice komentiral tudi politični analitik Sebastjan Jeretič. »Srečanje Pahorja z organizatorjem protesta, ki je z nasiljem ohromil Ljubljano, se seveda lahko razume tudi kot spodbuda za take dogodke, saj jim daje visoko pozornost.« Sicer pa verjame v iskreno predanost Pahorja dialogu in povezovanju. »Vprašanje pa je, ali drugo stran sploh zanima dialog ali pa bo to srečanje izkoristilo za promocijo.«

Stevanović je opoldne javnosti sporočil, da pogovori pri Pahorju pričakovano niso uspeli. Predsednik jim je dejal, da se v delo vlade ne bo vmešaval.
 

Dobovšek: Je Pahor kaj zamešal?


Kritični so bili tudi v neparlamentarni stranki Dobra država. »Je kaj zamešal, skočil preden je razmislil, ali načrtno podpira določene politične skupine? Zahtevamo pojasnila!« so zapisali (nelektorirano) na twitterju in objavili pismo, ki so ga naslovili na predsednika države.



Za pojasnila smo prosili tudi predsednika Pahorja. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije