RAZKRIVAMO JANŠEVO PISMO

Stevanović napovedal blokado Slovenije, zdaj se je oglasil Janša

Napoved o novih protestih je primerjal z ravnanji Mussolinija.
Fotografija: Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Janez Janša. FOTO: Jure Eržen, Delo

Po napovedi Zorana Stevanovića, da bodo protestniki na naslednjem shodu, ki naj bi potekal v času srečanja vrha EU, blokirali slovenske ulice in ceste, se je oglasil tudi premier Janez Janša. »Tako je govoril Musolini pred pohodom na Rim. Posledice so znane,« je zapisal (nelektorirano) na twitterju.

Pohod na Rim je bila protestna manifestacija, ki jo je organizirala Narodna fašistična stranka (Partito Nazionale Fascista) pod vodstvom Benita Mussolinija oktobra 1922. Posledica tega je bil nastop Mussolinijeve vlade, ki se je obdržala dve desetletji. Pred nekaj minutami je premier dodal še: »Stevanoviću: Namesto da razgrajate po ulicah, ovirate promet, napadate zdravstvene delavce, novinarje in policiste, se raje javite kot prostovoljci za delo na Covid oddelkih, delajte tam teden dni brez zaščitne opreme in dokažite Sloveniji, da verjamete v to, kar govorite.«

Celotno sporočilo Janeza Janše objavljamo pod tem odstavkom.


 

Pahor Stevanovića povabil na pogovor


Že v ponedeljek naj bi se s Stevanovićem srečal predsednik republike Borut Pahor, ki pravi da bo spoštoval obljubo o dialogu, saj je v preteklosti že sprejel nekatere protestnike in jim prisluhnil. Do poteze Pahorja pa so zgroženi v zunajparlamentarni stranki Dobra država. »Je kaj zamešal, skočil preden je razmislil, ali načrtno podpira določene politične skupine? Zahtevamo pojasnila!« so zapisali na twitterju (nelektorirano) in objavili pismo, ki so ga naslovili na predsednika države.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije