ANKETA NEDELJSKIH NOVIC

Prvi september – v šoli ali doma?

V tokratni anketi našega portala slovenskenovice.si in Nedeljskih novic se kar 54 odstotkov sodelujočih boji, da bo različica koronavirusa delta zaprla vrata hramov učenosti.
Fotografija: Rednja seja državnega zbora na kateri je predsednik vlade Janez Janša odgovarjal na poslanska vprašanja 19.10.2020
[parlament,politika,politiki,poslanci,Simona Kustec]
Odpri galerijo
Rednja seja državnega zbora na kateri je predsednik vlade Janez Janša odgovarjal na poslanska vprašanja 19.10.2020 [parlament,politika,politiki,poslanci,Simona Kustec]

Namesto da bi karseda uživali tudi v zadnjem delu počitnic, avgustovski dnevi minevajo v vsesplošnem ugibanju staršev, ali nas 1. septembra res znova čaka pouk na daljavo.V tokratni anketi našega portala slovenskenovice.si in Nedeljskih novic se kar 54 odstotkov sodelujočih boji, da bo različica koronavirusa delta zaprla vrata hramov učenosti. Tak pesimizem ne preseneča, saj se različica delta hitro širi in število okužb v zadnjih dneh močno narašča – ne nazadnje se je okužila tudi šolska ministrica Simona Kustec (na fotografiji).

No, po zagotovilih z ministrstva za šolstvo pa je bojazen odveč: šolarji bodo 1. septembra sedli v šolske klopi. »Glede na lani v novem šolskem letu ne bo večjih sistemskih sprememb. Uvajali bomo ukrepe, ki so smiselni in izvedljivi. Novost je pogoj PCT, ki je nujen za varno vstopanje v šolski prostor,« so zapisali na twitterju.Optimistični različici začetka šolskega leta verjame 46 odstotkov anketirancev. V zvezi s cepljenjem smo povprašali tudi, kaj menite o podkupljivih zdravstvenih delavcih, ki za plačilo izdajajo potrdilo o cepljenju tudi necepljenim.


Korupcijo bi kaznovalo 61 odstotkov anketiranih, preostali pa takšno goljufanje bodisi odobravajo (11 %) bodisi razumejo (28 %). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije