TRAGEDIJA NA HVARU

Brat (5) in sestra (14) v komi, zaradi zastrupitve imata spremembe na možganih

Objavljeno 15. avgust 2019 19.19 | Posodobljeno 15. avgust 2019 21.00 | Piše: T. V.

Aretirana kapitan in lastnik ladje krivdo zanikata.

Hvar. FOTO: Marko Feist
SPLIT – Zdravstveno stanje petletnika in njegove 14-letne sestre zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom na jadrnici blizu Hvara je še vedno kritično.

Otroka sta v bolnišnici v Splitu v umetni komi, da bi njuni možgani porabili čim manj kisika in si prej opomogli, in sta še vedno priključena na naprave za dihanje, a je njuno stanje stabilnejše. Dokler ne bosta mogla samostojno dihati, bo njuno življenje ogroženo.
 
Preberite še:

FOTO: To je poslednja fotografija pred zastrupitvijo, dva aretiranaimage
Dve italijanski družini sta se veselili osemdnevnega jadranja, a se je tragično končalo že prvi dan na Hvaru. FOTO: Facebook
Zdravniki so z magnetno resonanco ugotovili, da imata zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida spremembe na možganih, poroča Slobodna Dalmacija. Za kako resne spremembe gre, za zdaj ni znano. Zdravniki se bojijo, da bi lahko, ko jima bodo odklopili respiratorje in bosta prišla k zavesti, prišlo do nevroloških težav.

Stanje treh odraslih Italijanov, ki so tudi bili na jadrnici, je medtem dobro. Mater obeh otrok so zadržali na zdravljenju v splitski bolnišnici, preostala dva Italijana pa so odpustili v domačo oskrbo.

Zanikata krivdo

Zaradi tragedije, v kateri je umrl direktor ene izmed trgovskih verig Eugenio Vinci (57), je policija prijela 27-letnega kapitana in 23-letnega lastnika ladje, saj obstaja sum, da sta prejšnji teden na plovilo neustrezno vgradila bencinski agregat, ki se lahko uporablja le v odprtih prostorih. Zjutraj so ju privedli pred zaporniškega nadzornika, nato pa ju spustili na svobodo, saj ni bilo elementov za nadaljevanje pripora. Oba aretirana krivdo zanikata.
Deli s prijatelji