ZAKLJUČNA AKCIJA

Z drogo do milijona

Kriminalisti so razbili mednarodno kriminalno združbo, ki je tihotapila mamila. Naši policisti so prijeli osem osumljencev, dva Hrvata in šest državljanov BiH.
Fotografija: Policisti so zasegli orožje, denar, mamila ... FOTO: PU Koper
Odpri galerijo
Policisti so zasegli orožje, denar, mamila ... FOTO: PU Koper

KOPER – Koprske kriminaliste so za pomoč poprosili italijanski kolegi, ki so preiskovali mednarodno združbo tihotapcev mamil. Vanjo je bilo vključenih okrog 30 osumljencev, ki so iz Bosne in Hercegovine po t. i. Balkanski poti čez Hrvaško in Slovenijo v sosednjo Italijo tihotapili večje količine prepovedanih drog, v glavnem kokaina, metamfetamina, heroina, hašiša in konoplje. To so počeli s pomočjo kurirjev, ki so pogosto prespali na območju Ljubljane in Obale in tam tudi sklepali posle. Pri nas so možje postave pod drobnogled vzeli osem tihotapcev, vsi so tujci, šest jih je državljanov BiH, dva osumljenca pa sta Hrvata. Zaključno akcijo so policisti, dokaze so zbirali tudi avstrijski, hrvaški in bosanski, izvedli prejšnji teden na območju Trenta v Italiji. Prijeli so 23 osumljencev, za 18 je bil odrejen pripor, preostalim hišni pripor.


Policisti so med preiskavo zasegli tri kilograme konoplje, poldrugi kilogram kokaina, dva kilograma metamfetamina, pet kilogramov hašiša, 0,3 kilograma heroina, 12 kosov orožja, štiri avtomobile in 13.250 evrov gotovine. »Z izvajanjem mednarodne kriminalistične preiskave je bilo ugotovljeno, da si je mednarodna kriminalna združba s tihotapstvom in prodajo prepovedanih drog pridobila za milijon evrov protipravne premoženjske koristi,« je sporočila tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije