VZROK NESREČE ŠE NI ZNAN

V letalski nesreči je življenje izgubil malavijski podpredsednik

Preminuli Chilima je načrtoval kandidaturo na predsedniških volitvah, ki so v Malaviju predvidene septembra prihodnje leto. Bil je karizmatična in priljubljena osebnost, zlasti med mladimi.
Fotografija: Saulos Klaus Chilima  FOTO: Reuters Tv Reuters
Odpri galerijo
Saulos Klaus Chilima  FOTO: Reuters Tv Reuters

V letalski nesreči v Malaviju je življenje izgubil malavijski podpredsednik Saulos Chilima. Letalo je v ponedeljek v slabem vremenu strmoglavilo na gozdnatem področju Chikangawa severno od malavijske prestolnice Lilongwe. Med desetimi pogrešanimi v razbitinah niso našli preživelih, je sporočil predsednik države Lazarus Chakwera.

Malavijski predsednik Lazarus Chakwera je sporočil, da so vojaško letalo z 51-letnim Chilimo in še devetimi ljudmi na krovu, ki so jih pogrešali od ponedeljka, našli na gozdnatem območju Chikangawa severno od Lilongwe.

Vzrok nesreče še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med preminulimi je nekdanja prva dama Shanil Dzimbiri, ki je bila poročena z Bakilijem Muluzijem, ki je državo vodil med letoma 1994 in 2004.

Strašna tragedija

V televizijskem nagovoru je Chakwera nesrečo označil za strašno tragedijo, preminulega Chilimo pa kot vzornega politika in človeka.

Chilima je s sopotniki v ponedeljek zjutraj vzletel iz malavijske prestolnice. Zaradi slabega vremena so pred načrtovanim pristankom v mestu Mzuzu nadzorniki zračnega prometa letalo napotili nazaj v Lilongwe. Kmalu zatem so izgubili stik z letalom, ki je izginilo z radarja.

Preminuli Chilima je načrtoval kandidaturo na predsedniških volitvah, ki so v Malaviju predvidene septembra prihodnje leto. Bil je karizmatična in priljubljena osebnost, zlasti med mladimi. Leta 2022 je bil obtožen sodelovanja v korupcijski aferi, zato so mu odvzeli uradna pooblastila. Maja je malavijsko sodišče umaknilo obtožbe in Chilima je znova prevzel opravljanje uradnih dolžnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije