DRAMA V BLOKU

V hudem požaru umrla Nada, Marka so komaj rešili

71-letnici gasilci zaradi opeklin niso mogli več pomagati.
Fotografija: Hud požar v Zagrebu. FOTO: Twitter, zaslonska slika
Odpri galerijo
Hud požar v Zagrebu. FOTO: Twitter, zaslonska slika

ZAGREB – V požaru, ki je zajel stanovanje v petnadstropnem bloku, je življenje izgubila 71-letna Nada, njenega moža Marka (78) pa so gasilci rešili v zadnjem trenutku. Vzrok za požar je bila okvara električne inštalacije.Sosedi v bloku so sredi noči zaslišali krike na pomoč. Kljub hitremu prihodu gasilcev – potrebovali so zgolj šest minut –, Nadi zaradi hudih opeklin ni bilo več pomoči. Marka so gasilci komaj rešili in ga prepeljali v klinični center v Zagrebu.
V stanovanjskem bloku, kjer je zagorelo, sicer stanujeta tudi estradnika Danijela Martinović in Petar Grašo. »Joj, bilo je kakor v filmu,« je za Jutarnji list povedala pretresena pevka. 

Gašenje gorečega stanovanja je bilo za gasilce izredno zahtevno, saj s svojim vozilom zaradi parkiranih avtomobilov niso mogli priti do glavnega vhoda zgradbe. Marku so gasilci za vsak slučaj pripravili tudi zračno blazino. Po besedah sosedov sta bila Nada in Marko sicer umirjen par, z njima pa niso imeli prav veliko stikov, sta se pa po njihovih besedah vedno povsod odpravila skupaj. 

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije