UGRIZ

Ugriznil ga je Castrov krokodil

Gost je na zabavi v akvariju roko iztegnil prek pregrade. Kubanski plazilci veljajo za ene najbolj agresivnih.
Fotografija: Moški je imel roko na napačni strani zaščitne ograje.
Odpri galerijo
Moški je imel roko na napačni strani zaščitne ograje.

STOCKHOLM – Zgodilo se je med zasebno zabavo v akvariju Skansen, ki je del zoološkega vrta na otoku Djurgården v Stockholmu: nekega moškega je napadel in pogrizel krokodil, ki je bil nekoč v lasti kubanskega predsednika Fidela Castra.
V akvariju pravijo, da se kaj podobnega pri njih še ni zgodilo.
V akvariju pravijo, da se kaj podobnega pri njih še ni zgodilo.

Moški, star 75 let, je imel roko na napačni strani stekla, za katerim so plazilci, in eden od krokodilov ga je ugriznil, bilo je okoli 22. ure, je sporočila policija. Poklicali so reševalce, ki so moškega odpeljali v bolnišnico, kako hude so njegove rane, ni znano. Policija je takoj zaslišala vse goste zabave in uslužbence akvarija, ko bo dovolj pri moči, pa bodo govorili tudi z napadenim, da bi ugotovili, kaj se je zgodilo in ali gre za kaznivo dejanje.

Po prvih podatkih je stopil na podest ob steklu, za katerim so krokodili, ker je hotel gostom povedati nekaj besed; v tistem je stegnil roko nad zaščitno pregrado in plazilec ga je ugriznil. Predstavniki akvarija so sporočili, da je to prvi takšen dogodek pri njih; poudarili so, da bodo poskrbeli, da se kaj podobnega v prihodnje ne bo zgodilo. Akvarij je bil včeraj odprt kot običajno.


Kubanski krokodili lahko v dolžino merijo do 4,5 metra in dočakajo 60 let, pravijo v akvariju, in še, da gre za eno najbolj agresivnih vrst, ki sicer velja za ogroženo. Par krokodilov v akvariju Skansen, ime jima je Castro in Hillary, je v Stockholm prišel leta 1981 iz moskovskega živalskega vrta; temu ju je podaril ruski kozmonavt, ki ju je med obiskom Kube leta 1978 dobil v dar od predsednika Castra. Od takrat sta imela 11 potomcev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije