NESREČA

Slovenec omahnil v smrt

Spodrsnilo mu je ob plezanju na vulkan.
Fotografija: Mount Hood, Oregon. FOTO: AP
Odpri galerijo
Mount Hood, Oregon. FOTO: AP

PORTLAND – Na gori Hood v ameriški zvezni državi Oregon se je v torek zjutraj smrtno ponesrečil 35-letni Miha Šumi, po rodu iz Slovenije. Njegovo smrt so potrdili v uradu šerifa, potem ko so ponesrečenega plezalca v sredo zvečer identificirali.

Šumi se je v torek s skupino prijateljev odpravil na 3400 metrov visok ugasli vulkan, ki je do zdaj zahteval življenja že več kot 130 plezalcev. Razmere za plezanje so bile po besedah Šumijeve prijateljice Kimberly Anderson zelo dobre, težava pa je bila, da se je v lepem sončnem dnevu začel topiti led.

Omahnil več kot 200 metrov v globino

Andersonova se je malce pod vrhom gore ustavila, Šumi pa je nadaljeval plezanje, nakar mu je spodrsnilo in je omahnil od 200 do 300 metrov globoko. Priskočili so mu na pomoč, med drugim z umetnim dihanjem, dokler ni priletel helikopter gorske reševalne službe, a je bilo zanj prepozno. Ob prihodu v bolnišnico v Portlandu so ga razglasili za mrtvega.

Petintridesetletni Šumi se je v ZDA priselil iz Slovenije zaradi študija in tam ni imel družine. Zaposlen je bil pri računalniškem podjetju Jet Reports.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije