STRAH NA ULICAH

Robertov morilski pohod: pobil je najmanj 22 ljudi (FOTO)

Ranjenih je 60 ljudi. Strelski napad naj bi zagrešil vojaški rezervist Roberto Cardo, ki je bil letos poleti na zdravljenju zaradi duševnih motenj.
Fotografija: Beg s kraja, kjer se je zgodil strelski pohod. FOTO: Nichoel Wyman Arel, Reuters
Odpri galerijo
Beg s kraja, kjer se je zgodil strelski pohod. FOTO: Nichoel Wyman Arel, Reuters

Policija v ameriški zvezni državi Maine je sinoči intenzivno lovila 42-letnega Roberta Carda, ki je osumljen strelskih napadov s polavtomatsko puško v najmanj treh lokacijah mesteca Lewinston, med katerimi je umrlo najmanj 22 ljudi, poročajo ameriški mediji. O napadih so obvestili tudi predsednika ZDA Joeja Bidna.

Bela hiša je v času, ko je Biden na državniški večerji v Washingtonu gostil avstralskega premierja Anthonyja Albaneseja sporočila, da predsednik spremlja položaj. Podobno so za pravosodnega ministra ZDA Merricka Garlanda sporočili z njegovega ministrstva.

Oboroženi strelec. FOTO: Lewiston Maine Police Department, Reuters
Oboroženi strelec. FOTO: Lewiston Maine Police Department, Reuters

Podrobnosti napadov in motiv zanje uvodoma niso bili znani. Šerifov urad okrožja Androscoggin je sporočil, da je do strelskih napadov prišlo na kegljišču, v baru in distribucijskem centru trgovine Walmart v mestu z okrog 37.000 prebivalci, kakšnih 50 kilometrov severno od Portlanda.

Na zdravljenju zaradi duševnih motenj

Policija je prebivalcem Lewinstona in bližnjega mesta Auburn svetovala, naj se ne odpravijo od doma, dokler ne bodo prijeli osumljenca. Poleg 22 mrtvih naj bi bilo v strelskem napadu ranjenih 60 oseb, poroča televizija NBC.

Šole v Lewinstonu bodo zaradi grozljivega napada, ki je terjal skoraj toliko smrtnih žrtev, kolikor je v Mainu na leto umorov, danes zaprte. V državi z 1,4 milijona prebivalci so imeli lani skupaj 29 umorov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije