DEKLE UMRLO

Pretresljivo: operaterka se je norčevala iz klica na pomoč

Posnetek je pricurljal v javnost.
Fotografija: Fotograija je simbolična. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fotograija je simbolična. FOTO: Reuters

Kako se je operaterka na številki za klic v sili norčevala iz dekleta, ki je stokalo v bolečinah, pretresa Francijo. Posnetek je nastal sicer že lansko zimo, a je zdaj pricurljal v javnost.

Na posnetku se jasno sliši, kako je Naomi Musenga (22) po telefonu pojasnjevala operaterki, da čuti hude bolečine in da bo umrla, na drugi strani pa operaterka klica ni obravnavala resno. V določenem trenutku je celo zasmehovala klicateljico.

»Zelo me boli trebuh, umrla bom,« je komajda izgovorila mlada Naomi. Z druge strani pa je prišel nepričakovani odgovor: »Umrla boš, tako in tako, enkrat že!«

Na vse skupaj se je odzvala francoska ministrica za zdravje in uvedla preiskavo, piše B92.

Na začetku posnetka 22-letnica operaterki razloži, kaj je težava. Govori počasi in nerazločno. »Odložila bom slušalko, če mi ne poveš, kaj se dogaja. Ne morem ti pomagati, ne vem, kaj je težava. Vzemi papir in pisalo ter si zapiši številko telefona,« ji je dejala operaterka. Napotila jo je na službo SOS Medicins, ki v Franciji na dom pošlje zdravnika.

Naomi je tja res poklicala, a je zdravnik prišel šele po petih urah. Urgentno so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je doživela srčno kap in po nekaj urah umrla. Odpovedali so ji organi.

Operaterka se je, potem ko je prekinila zvezo, s kolegi še norčevala iz dekleta, kar je jasno slišno na posnetku, ki ga je predvajal neki lokalni francoski medij.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije