STRELJANJE

Pogumna mamica rešila otroka, napadal je pred šolo

21-letnik je pred šolo hotel oropati prestrašene starše. Žrtev bi bilo lahko veliko več, če se ne bi odzvala 42-letna mama.
Fotografija: Bliskovito se je odzvala.
Odpri galerijo
Bliskovito se je odzvala.

SÃO PAULO – Pogumna mama je ustrelila roparja, ki je pred šolo s pištolo napadel starše in otroke. Nadzorne kamere so ujele celoten incident. Brez milosti je 21-letni napadalec Elivelton Neves Moreira izvlekel pištolo in od nekega moškega izsilil denarnico in telefon. V naslednjem trenutku se je odzvala Katia da Silva Sastre in iz torbice izvlekla pištolo ter moškega trikrat ustrelila.

Zadela ga je v prsni koš in noge, umrl je v bolnišnici. Moški je izstrelil dva strela, ko je padel, a k sreči ni nikogar zadel. Katia je po poklicu policistka, vendar med napadom ni bila v službi, saj se je nameravala s sedemletno hčerko udeležiti dogodka v povezavi z materinskim dnevom, ki je bil v nedeljo. »Nisem vedela, ali bo ustrelil otroke in mame ali varnostnika na šolskih vratih. Želela sem obraniti mame in otroke, svoje življenje in življenje moje hčerke,« je pozneje povedala 42-letna junakinja.
Policistka si je prislužila priznanje.
Policistka si je prislužila priznanje.


Njeni policijski kolegi je ne morejo prehvaliti. Še kako dobro vedo, da se lahko tovrstni napadi končajo krvavo, saj so mladi napadalci nepredvidljivi in pogosto tudi omamljeni. »Katia ni vedela, kako se bo odzval. Prav lahko bi streljal na otroke in mame ali na ravnatelja, ki je stal pri vhodu v šolo,« je povedal njen kolega s policijske postaje, v kateri službuje že 20 let.

Dogodek je prišel na uho guvernerju Márciu Françi in povedal je, da je pokazala veliko spretnosti, požrtvovalnosti in znanja. »Ni idealno, da je osumljenec umrl. Raje bi videli, da se to ne bi zgodilo. Je pa to hkrati opozorilo vsem, ki primejo za pištolo, da so lahko ubiti, ker obstajajo izurjeni profesionalci, katerih naloga je zaščititi javnost.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije