DAVEK VROČINE

Očividci poročajo: slišali so srhljiv zvok in videli prizor, ob katerem zaledeni kri (VIDEO)

Trčenje na Pančevskem mostu je bilo tako silovito, da je tovornjak prepolovilo.
Fotografija: Huda prometna nesreča na Pančevskem mostu je zahtevala dve življenji. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Huda prometna nesreča na Pančevskem mostu je zahtevala dve življenji. FOTO: Youtube

»Veliko smo že videli in slišali, a česa takega še nikoli,« so za portal Blic povedali očividci, delavci skladišča pod Pančevskim mostom, kjer se je sinoči okoli 18.20 zgodila huda prometna nesreča v smeri proti Beogradu. Dve osebi sta izgubili življenje, ko je beemve nemških registrskih oznak trčil v tovornjak zastava, ki ga je v trku prepolovilo.

Sumijo, da je voznik tovornega vozila skupaj s sopotnikom padel iz vozila čez zaščitno ograjo in s Pančevskega mostu v reko. Ko so ga izvlekli na čoln beograjske rečne policije, ni kazal znakov življenja. Druga oseba je padla ob vznožje stopnic. Reševalci so lahko le potrdili smrt.

»Ves dan sem delal in se ravno odpravljal domov, ko sem zaslišal močan zvok, ne morem ga opisati, zvenelo je kot zelo glasno zaviranje. Odhitel sem ven in pogledal na most, kjer sem videl polomljeno ograjo in obešeno vozilo. Slišali so se sirene, gasilci, reševalci in policija. Na srečo so na kraj dogodka vsi zelo hitro prispeli,« je razložil dogajanje delavec v bližnjem skladišču.

Ljudje v vročini izgubijo potrpljenje

Na Pančevskem mostu se pogosto dogajajo prometne nesreče, a takšne ne pomnijo. »Že dolgo delam pod mostom, marsikaj sem videl in slišal, običajno pa so to kakšne manjše nesreče. Ker je vsak dan gneča, ljudje izgubijo potrpljenje, še posebej poleti ob močni vročini. Ljudje tja niti ne hodijo peš, saj je zaščitna ograja slaba, most je dolg, in ko gre mimo avto, se vse trese. Ne vem, kaj bi lahko povzročilo tako nesrečo. Slišal sem, da sta umrla dva človeka, velika tragedija,« je za Blic povedal očividec.

Na kraju nesreče je posredovalo 11 gasilcev Prostovoljnega gasilska društva Zvezdara. Srbska policija vzroke nesreče še preiskuje.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas