IMAJO OSUMLJENCA

Nepremičninarko iščejo že 33 let

Policisti sumijo, da je 25-letnico pokončal John Cannan. Ta že prestaja kazen za umor in posilstvo, a bo morda kmalu na prostosti.
Fotografija: Suzy Lamlugh
Odpri galerijo
Suzy Lamlugh

LONDON – Pred 33 leti je v Londonu neznano kam izginila 25-letna nepremičninska agentka Suzy Lamlugh, ki naj bi se 28. julija 1986 v Fullhamu srečala z morebitnim kupcem hiše na ulici Shorrolds Road, pisal naj bi se Kipper.

Mimoidoči so videli, kako se je dekle na omenjeni ulici nekaj minut pred 13. uro pogovarjala z moškim, nato pa vstopila v ford fiesto in se odpeljala. Zatem se je za njo izgubila vsaka sled. Avtomobil je po prijavi izginotja policija našla parkiran na ulici Stevenage Road, kaka dva kilometra od kraja srečanja z morebitnim kupcem.

Morilec in posiljevalec John Cannan bo morda čez tri leta na prostosti. FOTOgrafije: Daily Mail
Morilec in posiljevalec John Cannan bo morda čez tri leta na prostosti. FOTOgrafije: Daily Mail
Družina mlade in prijetne Suzy Lamlugh je vsa leta upala, da bo policija raziskala, kam je odšla, ali vsaj kje je pokopana. Šele leta 2002 je policija posumila, da bi lahko bil njen krvnik danes 64-letni John Cannan, ki v ječi prestaja 35-letno kazen zaradi posilstva in umora Shirley Banks leta 1988 in še zaradi vrste posilstev in nasilja nad ženskami.

Policija je na tiskovni konferenci razkrila njegovo ime, predstavnik je celo izjavil, da so neuradno prepričani, da je morilec Suzy prav Cannan, a nimajo dovolj neposrednih dokazov.

Policija je preiskala na desetine lokacij, kjer naj bi bila zakopana 25-letnica, a brez uspeha.
Policija je preiskala na desetine lokacij, kjer naj bi bila zakopana 25-letnica, a brez uspeha.
Cannan prestaja dolgoletno kazen s sodniško pripombo, da je bolje, da ostane za zapahi do konca, a bi se lahko zgodilo, da bi ga leta 2022 na posebno prošnjo izpustili. Ko je informacija o morebitnem odhodu na prostost pred dnevi pricurljala v javnost, je družina Lamlughove onemela. Tudi oni so prepričani, da je morilec Suzy prav Cannan, čeprav ta zanika, da bi kdaj videl mlado nepremičninarko. Poleg tega je DNK-preiskava potrdila prisotnost sledi Lamlughove v Cannanovem avtomobilu. A vse skupaj zanika in trdi, da je dekle ubil poslovnež iz Bristola. Družina umorjene bo naredila vse, da bo verjetni morilec ostal za zapahi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije