KAJ SE JE ZGODILO?

Mediji: Slovenski vojak pijan, poskušal pobegniti po smrtni nesreči

Trčil naj bi v motorista s sopotnico, ki je v bolnišnici umrla.
Fotografija: Slovenska vojska je tragični dogodek potrdila. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Slovenska vojska je tragični dogodek potrdila. FOTO: Jure Eržen, Delo

Pripadnik Slovenske vojske (SV), ki je nameščen v Natovem poveljstvu v italijanskem Neaplju, naj bi po poročanju italijanskih medijev povzročitelj prometne nesreče s smrtnim izidom, poleg tega naj bi bil alkoholiziran in naj bi poskušal pobegniti s kraja nesreče, kar naj bi mu preprečili mimoidoči, poročajo lokalni mediji.

Ministrstvo za obrambo je dogodek potrdilo že v ponedeljek. Sporočili so, da je bil slovenski vojak zunaj delovnega časa in z zasebnim vozilom udeležen v prometni nesreči, v kateri je ena oseba umrla.

Portala Ilriformista.it in Vesuviolive.it poročata, da se je nesreča zgodila v nedeljo zvečer. Voznik avtomobila naj bi nenadoma zapeljal levo, na nasprotno stran vozišča ter presenetil motorista in njegovo sopotnico, sicer karabinjerja in njegovo ženo. Ta je kasneje v bolnišnici za posledicami notranjih poškodb umrla.

Slovenski vojak – šlo naj bi za podčastnika, ki je nameščen v Natovem oporišču v Neaplju – naj bi bil tudi pozitiven na testu alkoholiziranosti, poskušal pa naj bi tudi pobegniti s kraja nesreče, kar pa da so mu preprečili mimoidoči, ki so prihiteli na pomoč ponesrečencem, navaja portal Ilriformista.it. Kot navaja Vesuviolive.it, preiskava primera poteka.

Tudi na Morsu so v ponedeljek potrdili, da je pripadnik SV trenutno v postopku italijanskih preiskovalnih organov.

Dogodka ne komentirajo

V SV za zdaj še ne razkrivajo niti ne komentirajo podrobnosti dogodka. Kot so danes pojasnili za STA, različnih, tudi nasprotujočih si, navedb ne morejo komentirati, ker o dogodku še ni uradnega poročila italijanskih preiskovalnih organov. Ker se je nesreča zgodila v tujini, so primer predali veleposlaništvu v Rimu, moškemu tudi nudijo konzularno pomoč.

V ponedeljek zvečer se je na twitterju odzval tudi obrambni minister Matej Tonin in ob izrazu obžalovanja za nesrečo zapisal, da bo »pripadniku SV zagotovljeno pravno zastopanje skladno z ustaljeno proceduro«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije