GROZLJIVKA NA PAGU

FOTO: To je oče, ki je svoje štiri otroke vrgel skozi okno

Oglasil se je tudi hrvaški premier Plenković.
Fotografija: Josip Rođak z enim od otrok. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Josip Rođak z enim od otrok. FOTO: posnetek zaslona

PAG – Oče, ki je zjutraj svoje štiri otroke, stare od tri do osem let, vrgel skozi okno družinske hiše na Pagu, je delal kot nočni čuvaj v kampu v Šimunih. Josip Rođak (54), ki je s svojim nepojmljivim dejanjem pretresel hrvaško javnost, je v policijskem pridržanju, zaslišali pa bodo tudi mamo otrok, da bi ugotovili, kaj je moškega privedlo do takega dejanja.

Sosedje družine, ki se je na otok preselila pred desetimi leti iz Slavonije, so šokirani. Pravijo, da ni bilo videti, da bi se lahko v družini zgodilo kaj tako tragičnega. Josip je pred dnevi na svojem facebook profilu objavil posnetek slavja 8. rojstnega dne svoje najstarejše hčerke.

Pred dnevi so slavili rojstni dan najstarejše hčerke. FOTO: posnetek zaslona
Pred dnevi so slavili rojstni dan najstarejše hčerke. FOTO: posnetek zaslona
Zjutraj je bila policija obveščena, da je oče malo pred 7. uro vrgel približno šest metrov globoko iz prvega nadstropja hiše, kjer so živeli kot podnajemniki, svoje štiri otroke. Otroci so bili, ko so tja prišli policija in reševalci, pri zavesti. Odpeljali so jih v bolnišnico v Zadru, kjer so ugotovili, da sta dva otroka, stara sedem in osem let, huje poškodovana in imata počeni lobanji. Mlajša otroka, stara tri in štiri leta, sta lažje poškodovana.

Ob družinski tragediji na Pagu se je oglasil tudi hrvaški premier Andrej Plenković: »Zgroženi smo nad pošastnim dejanjem, v katerem so bili poškodovani štirje otroci na Pagu. Ministri so v stiku s pristojnimi službami, ki so se hitro odzvale.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije