TRAGEDIJA

Z udarcem v obraz je pokončal vrstnika

Britanci so se stepli na Ibizi Nasilnež je poskusil zbežati
Fotografija: Harry je bil silak. FOTO: FB
Odpri galerijo
Harry je bil silak. FOTO: FB

IBIZA – V letovišču San Antonio na Ibizi, ki velja za središče za zabave, je umrl mlad Britanec, potem ko je utrpel udarec v obraz. Komaj 21-letni Harry Kingsland je poskušal ustaviti pretep v apartmaju, ko je staknil usodni udarec. Tega naj bi mu prizadejal neki drugi 21-letni Britanec. Osumljenec uboja naj bi skočil iz stanovanja, ki je v drugem nadstropju, preden so ga aretirali.


Oba vpletena moška naj bi v San Antoniu opravljala počitniško delo, ni pa znano, ali sta se poznala. »Močno me boli, še nikoli nisem čutila takšne bolečine,« je na spletu zapisala njegova prijateljica in sodelavka Sarah Claffey. »Tega dne ne bom nikoli pozabila. Moj najboljši prijatelj je umrl za prazen nič. V meni je veliko jeze in žalosti.«

Harry je bil zelo priljubljen med osebjem letovišča. Večinoma gre za mlade odrasle z Otoka v začetku dvajsetih, s smrtjo vrstnika pa se ne morejo sprijazniti. Večina ni mogla razumeti, kako je lahko umrl zaradi enega samega udarca v obraz.

Poročilo obdukcije je razkrilo, da je prejel več udarcev, a je bil eden usoden, ker mu je zaradi njega zastalo srce. Preden bo sestavljena obtožnica proti napadalcu, bodo španske oblasti izvedle podrobno preiskavo, a strokovnjaki so prepričani, da se bo zagovarjal zaradi uboja, ne umora. Ostaja v priporu. »Lokalna policija je ob sedmi uri in 40 minut posredovala v mestu, kjer je med britanskimi mladeniči izbruhnil pretep. Domnevni napadalec je skočil iz drugega nadstropja, da bi zbežal, a so ga aretirali na glavnem krožišču San Antonia.«

Čeprav so reševalci zelo hitro prispeli na kraj pretepa, Harryju niso mogli več pomagati. V zadnjem obdobju so čedalje pogostejši nasilni obračuni med Britanci na različnih turističnih točkah po Evropi. Spomnimo se usodnega obračuna z nožem, ki se je nedavno zgodil na Hrvaškem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije