DRAMATIČNO

VIDEO: Dramatični trenutek, policista tekla, da bi ga rešila

Prvi dan kitajskega novega leta je hotel skočiti z mostu v smrt, da bi tako ušel pritiskom svoje družine, ki ga sili v poroko.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Policisti v mestu Sučov na Kitajskem so v zadnjem trenutku rešili moškega, ki je hotel prvi dan kitajskega novega leta skočiti z mostu v smrt, da bi tako ušel pritiskom svoje družine, ki ga sili v poroko.

Dramatičen posnetek, ki se je znašel na spletu, prikaže policista, kako hitita do moškega, da bi ga zvlekla z mostu, potem ko sta opazila, kako sedi na robu. Moški je kasneje povedal, da je nameraval končati svoje življenje, ker ga je babica, s katero živi, kar naprej silila, naj se poroči, in zahtevala, da si najde ženo. »Kako naj se poročim, če pa še dekleta nimam?« se na posnetku sprašuje obupan neimenovani nesrečnež, ki tudi nima redne službe.

Na Kitajskem imajo pritiski sorodnikov na mlade, naj se čim prej poročijo, dolgo tradicijo, pritisk pa se še poveča, ko se mladi vrnejo domov ob praznovanju novega leta. Ko moški dopolnijo 22 let, ženske pa 20, se pritisk, naj si ustvarijo svojo družino, začne stopnjevati, kljub temu pa se število samskih v državi z okoli 1,3 milijarde prebivalcev povečuje. Leta 2015 je bilo samskih okoli 200 milijonov ljudi, starih med 20 in 39 leti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije