Z AVTOM V MORJE

Tragedija strla srca reševalcem na Hrvaškem (VIDEO)

Potapljač je spregovoril, kako so reševali četverico iz potopljenega avtomobila.
Fotografija: Dva sta umrla, dva sta poškodovana,eden od njiju je v kritičnem stanju. (Fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc, Delo
Odpri galerijo
Dva sta umrla, dva sta poškodovana,eden od njiju je v kritičnem stanju. (Fotografija je simbolična). FOTO: Vogel Voranc, Delo

Nočna divja vožnja se je za četverico iz Zadra sinoči končala tragično. 20-letnik in 17-letnik sta umrla, v kritičnem stanju je še en 17-letnik, ki ga je rešil potapljač, četrtega, ki se je rešil sam, pa so izpustili iz bolnišnice v domačo oskrbo.

V ponedeljek malo po 23. uri je 20-letnik z audijem A6 trčil v javno razsvetljavo, od tam pa ga je odbilo v morje, osem metrov pod gladino. Varnostne kamere so dogodek posnele.



»Lovil sem ribe, kot to počnem vsak večer, ko je mimo mene pridrvel avto z velikansko hitrostjo,« je dejal očividec.


»Oblekel sem se in skočil v morje«


»Moja hči je bila sinoči v patrulji ravno tam, kjer se je zgodila nesreča. Ker ve, da sem potapljač, me je poklicala na pomoč. Vzel sem potapljaško opremo in v osmih minutah prišel na kraj nesreče. Za mano je skočil tudi kolega s policije, ki je imel na sebi jeklenko za potapljanje. Eno osebo mu je uspelo izvleči na kopno,« je za RTL povedal Martino Čulina, potapljač JVP Zadar.



»Ko vozilo pade v morje, se po navadi prevrne na streho ali pa zapelje s sprednjim delom v morje. V tem primeru pa so osebe najverjetneje končale v zadnjem delu vozila, kjer je zrak, ampak so zaradi udarca izgubile zavest,« pa je povedal potapljač intervencijske službe Denis Glavan.


»Le upanje je bilo, da bo fant preživel«


»Drugega, ki sem ga reševal, sem prijel za usta in videl mehurčke zraka. To je bilo upanje, da bi lahko preživel,« je povedal Čulina. »Tretji je bil ukleščen in ga nikakor nismo mogli izvleči. Avto smo iz morja izvlekli s pomočjo balonov.«


»Reševanje je bilo zelo stresno, saj se je dogajalo v temi. Zdaj je treba vse fotografirati in shraniti sledi za nadaljnjo obravnavo,« je povedal Glavan



»Zmeraj ostane vprašanje, ali bi lahko naredili še kaj več. Človek se na te prizore ne more navaditi. Vsakič misliš, da si močnejši, ampak nisi. Žal ti je za vse, za fante, za njihove starše. In ko prideš domov, ko se usedeš in vidiš svoje otroke iste generacije otrok. Zlomi te,« je še rekel Čulina.

Eden od dvojice umrlih je 20-letni Josip Bepo Kadija. Gre za rokometaša, člana kluba PPD Zagreb, drugi umrli pa je 17-letni Josip Brkljačić, talentirani mladi nogometaš, sicer član kluba Primorac Biograd. Brkljančić je bil tudi najmlajši od štirih udeležencev nesreče.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije