NOVIČOK

Stikala po smeteh in se smrtno zastrupila

Menda sta z živčnim plinom prišla v stik prek stekleničke za parfum.
Fotografija: Dawn Sturgess je umrla zaradi zastrupitve z živčnim plinom. FOTO: AP
Odpri galerijo
Dawn Sturgess je umrla zaradi zastrupitve z živčnim plinom. FOTO: AP

AMNESBURY – Z novičokom zastrupljeni Charlie Rowley (45) je menda prišel v stik z njim prek stekleničke za parfum. Danes je to za britanski BBC razkril njegov brat Matthew Rowley, ki je pri zavesti, a v kritičnem stanju. 

Stikala sta po smeteh

Charlie se je zastrupil 30. julija, nekaj ur potem, ko se je zaradi izpostavljenosti istemu strupu zgrudila njegova 44-letna partnerica Dawn Sturgess. Sturgessova je umrla 8. julija. Poslanec John Glen je dejal, da sta v stik s kontaminiranim predmetom prišla, ker sta imela navado stikati po smeteh. Sturgessova je sicer živela v domu za brezdomce.

Amnesbury leži nedaleč od Salisburyja, kjer sta se domnevno, vendar povsem nepotrjeno z istim strupom marca zastrupila nekdanji ruski agent Sergej Skripal in njegova hči. Oba sta medtem okrevala, pa najbrž ne bi, če bi bil strup pravi. Policija se sicer trudi najti povezavo med obema zastrupitvama.

Vse za mrtvo mater

The Mirror še poroča, da je 19-letni sin Sturgessove Ewan Hope celo pozval ameriškega predsednika Donalda Trumpa, naj smrt njegove matere omeni na današnjem srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. »Za mater moramo priti do pravice,« je dejal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije