S smučišča padel v smrt

V hudi nesreči na priljubljenem smučišču preminil 74-letni Slovenec. Padel je in odneslo ga je do ograje, ta ga ni zadržala.
Fotografija: Po poledenelem snegu ga je neslo še dobrih sto metrov. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Odpri galerijo
Po poledenelem snegu ga je neslo še dobrih sto metrov. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Pred dnevi je bila usodna nesreča za 74-letnega Slovenca, ki se je odpravil na smuko v avstrijske višave, natančneje na Turracher Höhe, ki leži med avstrijsko Koroško in Štajersko. Kot poroča tamkajšnja policija, se je nesrečnik dopoldne spustil po progi Kornrock, ki se vije z dobrih 2000 metrov nadmorske višine. Kmalu po začetku spusta pa so očividci videli, kako je naš smučar najprej padel na robu steze, nato pa ga je odneslo do lesene ograje na robu smučišča.

Zdrsel je po pobočju. FOTO: Turracherhoehe.at
Zdrsel je po pobočju. FOTO: Turracherhoehe.at

A namesto da bi ga zadržala, je Slovenca odneslo prek nje ter navzdol po bregu. Na nesrečo ga je po poledenelem snegu neslo še dobrih sto metrov, potem se je negibno telo ustavilo.


Prva pomoč in reševalci s smučišča so bili kmalu pri ponesrečencu in so mu poskušali pomagati; v nadaljevanju so se jim pridružili zdravniki reševalnega helikopterja alpin 1. Toda 74-letniku ni bilo več pomoči. Kot še poroča policija avstrijske Koroške, so bile usodne hude poškodbe, ki jih je dobil med padanjem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije