NA TUJEM

Naši v Nemčiji za zapahi

Na Bavarskem so slovenskega državljana poslali za 178 dni v zapor. Na severu je 42-letni Slovenec sprevodnici grozil, da jo bo ubil.
Fotografija: Slovenca so zaprli za 178 dni. FOTO: Bundespolizei.de
Odpri galerijo
Slovenca so zaprli za 178 dni. FOTO: Bundespolizei.de

ROSENHEIM, MÜNSTER – Odkar so Nemci (v sodelovanju z Avstrijci) okrepili nadzor na svoji meji, se predvsem na območju Rosenheima na jugu Bavarske v zanko na mesec ujame med 20 in 30 evropskih popotnikov, ki jih zaradi kršenja zakonov v preteklosti iščejo s pripornimi nalogi. Minuli konec tedna so – ob iskanih tatovih iz Poljske in Nemčije – na inntalski avtocesti prestregli tudi 37-letnega poklicnega voznika iz Slovenije. Ko so njegove podatke vnesli v policijski računalnik, jim je ta razkril, da je zoper njega izdan zaporni nalog tožilstva v Münchnu zaradi kršitve zakona o orožju. Ker je ostal dolžan 3650 evrov za sodne stroške, jih bo odslužil s 178 dnevi zaporne kazni.



Nekaj sto kilometrov severno pa bo na svojo kazen počakal 42-letni Slovenec, ki se je po Nemčiji prevažal z vlakom brez vozovnice. Ko je k njemu pristopila 56-letna sprevodnica in želela preveriti vozovnico, ji je Slovenec zagrozil: »Imam orožje in kar na vlaku te bom ubil.« V nadaljevanju ji je še navrgel, da pripada posebni policijski enoti, ter še enkrat ponovil grožnjo, da jo bo ubil z orožjem. A ob prihodu na glavno železniško postajo v Münstru (zvezna dežela Severno Porenje - Vestfalija na severu Nemčije) so na zapestjih 42-letnika zaškrtale policijske lisice, orožja pa pri njem niso našli. Sledijo ovadbe za kar nekaj kaznivih dejanj: ob grožnji s smrtjo, žalitvi ter lažnem izdajanju za policista bo seveda ovaden tudi zaradi vožnje na črno. 

Na vlaku je grozil, na postaji so mu nadeli lisice. FOTO: Tadej Regent
Na vlaku je grozil, na postaji so mu nadeli lisice. FOTO: Tadej Regent

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije