Mati treh otrok (36) umrla na domu, okužena naj bi bila s koronavirusom

Zdravstveno osebje je menda ni hotelo hospitalizirati, ker da ne sodi med prioritete.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock.com
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock.com

Kayla Williams (36) iz Londona je umrla v svojem stanovanju, potem ko so ji zdravniki dejali, naj se zdravi doma, poroča The Guardian. Njen mož Fabian trdi, da je imela visoko vročino, bolečine v prsih, močno pa naj bi tudi kašljala. Mama treh otrok je imela tako sum na okužbo s sars-cov-2, kaj naj bi dokazovala tudi zdravstvena dokumentacija, ki jo je pridobil omenjeni medij.

Williams naj bi v petek poklical nujno medicinsko pomoč, saj je žena težko dihala, bruhala, imela pa je tudi bolečine v želodcu. Med pogovorom z njimi je bilo njeno stanje vse slabše, zato so mu naročili, naj jo položi na tla in poravna njeno telo. Ko so zdravstveni delavci prispeli na dom, so po besedah Fabiana ocenili, da ženina hospitalizacija ni potrebna, češ da ne predstavlja prioritete. Naročili so ji, naj se zdravi doma.

Preberite tudi: Koronavirus ubil komaj 21-letno dekle: »Bila je popolnoma zdrava«


Oživljali so jo, a brez uspeha

Naslednje jutro se je Kaylino stanje znatno poslabšalo. Okopal jo je ter oblekel, nato pa ji pripravil juho, da bi vsaj nekaj pojedla. Ko se je čez nekaj minut vrnil v sobo, kjer je počivala, jo je našel negibno. Bila je že mrtva. Spet jo je položil na tla v položaj, kot so mu naročili zdravniki, in poklical nujno medicinsko pomoč. Ko so prispeli reševalci, so jo začeli oživljati, a brez uspeha. 

Kmalu so prispeli policisti, ki niso želeli vstopiti v hišo, nato pa jo je pogrebna služba odpeljala. Od takrat naj bi bil prepuščen sam sebi. »Pustili so me tukaj in dejali, da se moram izolirati. Ničesar drugega. Sem diabetik in jemljem inzulin. Vse, kar vem, je to, da naj bi se izoliral. Nihče ni omenjal niti obdukcije ali česa podobnega,« je za omenjeni medij še dejal skrušeni mož.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije