Ko so Vlada (20), Slavica (20), Jozo (21) in Ivan (19) umirali, je on zakopaval puško

Dva sta umrla na kraju nesreče, dva kasneje v bolnišnici.
Fotografija: Štiri mlada življenja so ugasnila v hudi nesreči (simbolična fotografija). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Štiri mlada življenja so ugasnila v hudi nesreči (simbolična fotografija). FOTO: Reuters

Sodišče je za osumljenega T. P. (41) odredilo enomesečni pripor zaradi hude prometne nesreče, v kateri so pred dnevi ugasnila štiri mlada življenja. Vlada Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) in Ivan Rimac (19) so bili vsi iz vasi Strupnić na zahodu Bosne in Hercegovine, umrli pa so na magistralni cesti v golfu, ko je v njih trčil T. P.

Nesreča, ki je njihovo vas zavila v črnino, se je zgodila 9. aprila okoli 23. ure, ko je osumljenec vozil svojega land roverja iz Bosanskog Grahova proti Livnu z ugasnjenimi lučmi. S prednjim levim delom je trčil v golfa. Po nesreči je, namesto da bi pomagal, poskušal zakopati lovsko puško in strelivo, da ju ne bi našla policija. Orožje je zakopal nekaj sto metrov stran od mesta nesreče na njivi. Voznik golfa Jozo in Slavica, ki je bila na sovoznikovem sedežu, sta mrla na kraju, Vlada in Ivan pa sta za posledicami nesreče umrla v bolnišnici v Livnu.

T. P., ki je bil v nesreči lažje poškodovan, njegov sopotnik pa huje, je osumljen hudih kaznivih dejanj ogrožanja varnosti v prometu, nepomoči hudo poškodovanim v nesreči, nedovoljenega posedovanja orožja in eksploziva ter krivega pričanja. Poleg tega je policija na njegovem domu našla protitankovski raketometalec, dve ročni bombi ter 15 pištol različnih modelov in tudi bajonete. Sumijo ga tudi, da je 30. marca izdelal lažno dovoljenje za gibanje v času splošne prepovedi gibanja zaradi epidemije novega koronavirusa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije