NASILJE V DRUŽINI

FOTO: Policistu z mečem razklal glavo

Avstralska policija posredovala zaradi nasilja v družini. Bivši boksar trdi, da ga je zaradi paralizatorja prijel krč.
Fotografija: Policistu so v bolnišnici oskrbeli rane. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Policistu so v bolnišnici oskrbeli rane. FOTO: Policija

PERTH – Nekdanji boksar, ki je s samurajskim mečem razklal policistu glavo, trdi, da je zamahnil po nesreči oziroma doživel mišični krč, ker so ga poskušali obvladati z električnim paralizatorjem.
Policistu so v bolnišnici oskrbeli rane. FOTO: Policija
Policistu so v bolnišnici oskrbeli rane. FOTO: Policija

Policija v Perthu v Avstraliji je 19. julija 2017 ob pol sedmih zvečer prejela klic zaradi nasilja v družini. Na domu jih je pričakal nasilni 47-letni Miloš Radovič, oče štirih otrok in nekdanji profesionalni boksar, ki se je dvakrat boril z Dannyjem Greenom. Odzval se je 57-letni policist Swift s kolegico.
​Izkazalo se je, da je imel Miloš zaradi predhodnega nasilništva prepoved približevanja ženi in njunima dvema najstniškima sinovoma.
Trenutek, ko je zamahnil. FOTO: Policija
Trenutek, ko je zamahnil. FOTO: Policija

Swift in njegova kolegica sta prišla na dom Miloševe žene in začela zapisovati izjavo, ko se je boksar pojavil z 1,2 metra dolgim mečem in nožem. V soočenju je policistka Miloša ustrelila s paralizatorjem, on pa je Swifta z mečem silovito udaril po glavi, da je utrpel počeno lobanjo in velikansko ureznino. »Bojta se me, bojta se moje moči, bojta se mojih ljudi,« jima je grozil, ko sta ga končno obvlada in aretirala. Swift je moral v bolnišnico, da so mu z dvema ducatoma šivov oskrbeli rane, po dogodku je imel močne duševne travme.


Zagovornica Helen Prince je povedala, da je imel Miloš težave s soočenjem z dejstvom, da ga je žena leta 2015 zapustila. Prej je bil zelo uspešen moški, med napadom pa naj bi bil v vprašljivem psihičnem stanju. Sodišče ni nasedlo njegovim trditvam, v začetku tedna so ga spoznali krivega poskusa umora. ​Višino kazni mu bodo izrekli prihodnji teden. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije