UMOR

15-letni vzorni učenec brutalno ubil učiteljico, to je razlog ...

Brutalni umor je izvršil vzorni dijak.
Fotografija: Ni mu bilo žal. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Ni mu bilo žal. FOTO: Youtube, zaslonski posnetek

LEEDS – V javnost so prišle podrobnosti o smrti 61-letne učiteljice španščine Ann Maguire, ki jo je pred petimi leti v učilnici umoril takrat 15-letni učenec William Cornick. To je storil, ker mu je zaradi nenarejene domače naloge prepovedala, da bi se udeležil šolskega izleta, piše The Mirror. William jo je pred vsemi na očeh sedemkrat zabodel do smrti. Njegov gnev se je začel s pisanjem sporočil sošolcem. »Absolutno edino, kar si je**** ku*** zasluži je več kot smrt, več kot bolečina, več kot mučenje, več od vsega, kar lahko razumemo. Vse dokler bo živa, bom depresiven, žalosten in jezen, tako da obstaja le ena stvar.« Sošolcem je nekaj tednov pred zločinom ponujal 10 funtov za umor učiteljice.

Učiteljico je morilec pokončal z nožem z 21-centimetrskim rezilom. Ko je čakal policijo, je mirno sedel in rekel: »Dobri časi ...« Ko so ga aretirali, je rekel, da mu je vseeno za to, kar je naredil.

Nihče ni pomislil, da bi William, ki je veljal za vzornega učenca, storil takšno grozodejstvo. Že kot majhen otrok je menda želel postati vojak, ko pa so mu pri 12 letih odkrili sladkorno bolezen, so se njegove sanje razblinile. Začel se je pridno učiti, a tisti, ki so ga poznali, so ga opisali kot samotarja, ki je bil obseden z računalniškimi igricami.

Williama so obsodili na dosmrtno ječo, odsedeti pa bo moral najmanj 20 let.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije