PRED NOGOMETNIM DERBIJEM

Znane podrobnosti napada v Ljubljani: pri sebi so imeli hladno orožje

Popoldne so imeli policisti polne roke dela z razgretimi navijači, ki so napadli eno osebo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tadej Regent, Delo

Pisali smo, da so policijske patrulje danes prijele okoli 50 navijačev iz Maribora, ki so se želeli udeležiti nocojšnjega nogometnega derbija med Olimpijo in Mariborom. Tekme si zaradi nasilja, ki so ga povzročili, ne bodo ogledali v živo, domov pa so jih pospremili policisti. 

Okoli 13.30 so bili policisti obveščeni o pretepu med večjo skupino oseb na območju Viča. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je večja skupina moških pristopila do nekoga, ga začela pretepati in ga lažje poškodovala. Temu je pomagal drug moški, nakar se je večja skupina razbežala.

image_alt
Kaj se dogaja? Na Mencingerjevi več policije kot ljudi (VIDEO)

Policisti so v neposredni okolici kraja izsledili skupino 48 oseb, ki so bile udeležene v dogodku. Ugotovljeno je bilo, da gre za pripadnike ene od navijaških skupin, ki so bili namenjeni na ogled današnje nogometne tekme, zato je bil v skladu z zakonom o nalogah in pooblastilih policije celotni skupini izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev.

Pri sebi imeli pirotehnične izdelke, boksar ...

Pri ogledu kraja incidenta so policisti odkrili večje število pirotehničnih izdelkov, boksar, manjšo količino snovi, za katero se sumi, da je konoplja, ter druge predmete, ki so jih pred tem odvrgle osebe (ustnike, rokavice, podkape ...). 

Policisti še nadaljujejo preiskavo in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo. Če bodo ugotovljeni še dodatni prekrški ali kazniva dejanja, bodo ukrepali v skladu z zakonodajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije