TRAGEDIJA V GOZDU

Zaslišal je čuden zvok, nato pa ga je našel mrtvega

Ubila ga je češnja.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

CERKNO – V soboto se je na Cerkljanskem zgodila huda nesreča pri delu, ko se je pri sečnji drevja v gozdu tragično ponesrečil 64-letni občan.

Ob 11.28 so novogoriške policiste obvestili o nesreči pri delu v gozdu na območju naselja Jazne v občini Cerkno, v kateri je ena oseba podlegla telesnim poškodbam. Na kraj tragične nesreče so bili napoteni policisti PP Idrija, ki so med drugim ugotovili, da sta domačina (stara 64 in 42 let) nekaj sto metrov stran od zaselka Jazne na hribovitem pobočju v lastnem gozdu izvajala sečnjo drevja, poroča PU Nova Gorica.

Štiriinšestdesetletni moški je sekal drevje, 42-letnik pa je s kmetijskim traktorjem pod strmim pobočjem vlekel posekano drevje na drugo stran ceste. Okoli 11.20 je 64-letni moški odšel približno sto metrov stran v gozd z namenom, da bi posekal drevo. Nekaj minut zatem je 42-letni moški zaslišal čuden zvok motorne žage in nato stekel proti mestu, kjer je 64-letnik podiral drevje. Našel ga je na kraju, ležečega na hrbtu, brez znakov življenja.

Idrijski policisti so kasneje z zbiranjem obvestil in ob ogledu kraja ugotovili, da se je v času podiranja drevesa (bukve), ki je padala po pobočju navzdol, 64-letni moški odmaknil nazaj približno dva metra. Takrat pa se je z njegove hrbtne strani dokončno izruvalo razmajano drevo (češnja), ki je prej viselo napeto navzdol, in ga pri padcu zadelo v glavo.

Izredno strmo in nevarno področje

Občan je na kraju podlegel hudim telesnim poškodbam. Kasneje je na kraju zdravnik ZD Idrija lahko le potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti PP Idrija so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi izredno nevarnega in strmega pobočja so pomoč na kraju reševalcem in policistom nudili gasilci PGD Cerkno.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas