POŽAR

Zagorela lopa z avtoma in prikolico

Belokranjski gasilci pogasili požar, škode je za več deset tisoč evrov.
Fotografija: Požar je ogrožal poslopja v bližini. FOTO: PGD Semič
Odpri galerijo
Požar je ogrožal poslopja v bližini. FOTO: PGD Semič

SEMIČ – V soboto so okoli pol sedmih zjutraj prejeli klic na regijskem centru za zaščito in reševanje v Novem mestu: iz nadstreška ob hiši Novakovih v naselju Praprot pri Stranski vasi se vali gosti dim, lesni objekt so že načeli ognjeni zublji, zato je nujno posredovanje gasilcev. Že kmalu so se slišale sirene izurjenih in vselej odzivnih borcev z rdečim petelinom, prvi so ga jeli krotiti (od pogorišča okoli pet kilometrov oddaljeni) člani PGD Semič, seveda je hkrati tudi domača tovarišija PGD Stranska vas priskočila na pomoč.
Zakaj je zagorelo, ugotavljajo policisti in kriminalisti. FOTO: PGD Semič
Zakaj je zagorelo, ugotavljajo policisti in kriminalisti. FOTO: PGD Semič

Ob prihodu so združeni z vodnimi curki napadali streho goreče lesene lope, velikosti okoli 70 kvadratnih metrov, ki je že bila v plamenih, da se ne bi ogenj še razširil in ogrozil le nekaj metrov oddaljenih hiš in manjšega gospodarskega poslopja. Iz gorečega objekta so poskušali izvleči tam parkirana starejša avtomobila in počitniško prikolico ter drugo orodje. Vozilo znamke BMW, čeprav je zgorelo, jim je uspelo spraviti ven, mercedesa in prikolice pa ne.


»Fantje so bili zelo previdni tudi pri odstranjevanju plinske jeklenke in starega olja iz lope. Ogenj je zajel tudi fasado sosednje hiše, a je bil pogašen,« je po intervenciji pojasnjeval Rudi Kofalt, predsednik PGD Semič. Pravočasno posredovanje gasilcev je omejilo požar in škodo (v višini nekaj deset tisočakov) gospodarju Marjanu Novaku, saj bi bile posledice lahko veliko hujše. Ali je ogenj povzročila napaka v električni napeljavi ali kaj drugega, pa bo pokazala preiskava novomeških policistov in kriminalistov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije