ILEGALCI

Z migranti zapeljal s ceste

Ljutomerski policisti skupaj prijeli 11 ljudi. Turški voznik med begom zapeljal s ceste.
Fotografija: V Pomurju se v zadnjih dneh spet povečuje število ilegalnih prehodov meje. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
V Pomurju se v zadnjih dneh spet povečuje število ilegalnih prehodov meje. FOTO: Oste Bakal

V zadnjih dneh se znova vrstijo nesreče, ki jih povzročajo prevozniki ilegalnih migrantov, po krajšem premoru pa policisti zdaj tudi na skrajnem severovzhodu države beležijo čedalje večji naval ilegalnih migrantov, ki prek Slovenije rinejo na zahod. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje sta policista ljutomerske policijske postaje v zgodnjem četrtkovem popoldnevu v Razkrižju ustavljala vozilo z avstrijskimi registrskimi tablicami.

Mercedes se na njune znake ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo, medtem pa je voznik zapeljal z vozišča ter trčil v žično ograjo in brajde. Na kraju dogodka so prijeli več oseb.


Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli na sodišče. Za povzročitev prometne nesreče so vozniku izrekli globo. »Nastalo je za okrog 800 evrov materialne škode,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.

Štiri Turke, ki so ilegalno prišli v Slovenijo, bodo policisti najverjetneje vrnili hrvaškim varnostnim organom. Enako se bo najverjetneje zgodilo s še sedmimi tujci, ki so jih v četrtek prijeli ljutomerski policisti: izsledili so namreč pet državljanov Afganistana in dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije