VEDNO V AKCIJI

Veliko dela za gasilce

Vsak dan pogasijo vsaj 10 požarov zaradi vžiga saj v dimniku.
Fotografija: Vedno pridejo na pomoč. FOTO: CORS
Odpri galerijo
Vedno pridejo na pomoč. FOTO: CORS

LJUBLJANA – Tudi gasilci imajo v teh hladnih dneh veliko dela. Ne samo zaradi vžiga saj v dimnikih, takih požarov je vsaj 10 na dan, tudi drugače. V nedeljo ob 22.23 je zagorelo v dimniku večstanovanjskega objekta v Renčah. Ob prihodu gasilcev JZ GRD GE Nova Gorica ni več gorelo, zaradi velike vročine pa je poškodovana električna napeljava. Gasilci so opravili pregled s termovizijsko kamero in stanovalcem svetovali nadaljnje ukrepanje.

Gasilci PGD Stara Loka in Škofja Loka so ob 20.52 posredovali v naselju Trnje, kjer je v stanovanjskem objektu izbruhnil požar. Ugotovili so, da je stanovanje zakajeno, gorel je kavč v prostoru. Gasilci so požar pogasili, stanovanje prezračili in opravili pregled prostorov s termovizijsko kamero. Dežurni električar je odklopil elektriko.

V naselju Levanjci so ob 18.27 zagorela drva v drvarnici. Gasilci PGD Desenci in Destrnik so kraj dogodka zavarovali, odstranili goreča drva in pogasili požar. Zgorel je kubični meter drv.

V restavraciji Marko Polo v Novi Gorici je ob 12.36 zagorelo v kuhinji. Gasilci JZ GRD GE in PGD Nova Gorica so pogasili kuhinjsko napo, prezračili prostor in opravili pregled z termovizijsko kamero.

V Cankarjevi ulici v Slovenj Gradcu je ob 10.19 izbruhnil dimniški požar v 2. nadstropju večstanovanjske stavbe. Gasilci PGD Slovenj Gradec so ga pogasili, objekt pregledali s termovizijsko kamero in do prihoda dimnikarja prepovedali kurjenje.

V Šikolah se je ob 9.54 podrla lesena lopa in pred seboj podrla ciprese, ki so delno zaprle cesto Šikole–Pragersko. Gasilci PGD Šikole so skupaj z delavci CP Ptuj ciprese odstranili in očistili cesto. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije