TRAGIČNO

Vaščani v šoku: izdihnil v sosedovem naročju

Izkušenega gozdnega sekača Neda Antunovića ubila veja. Le še eno bukev sta se namenila posekati z znancem.
Fotografija: Ne morejo verjeti, da Neda res ni več. FOTO: Milan Glavonjić
Odpri galerijo
Ne morejo verjeti, da Neda res ni več. FOTO: Milan Glavonjić

KOČEVSKA REKA – Prebivalci obcestnega naselja Novi Lazi, razpotegnjenega po vrtačastem svetu Preških njiv, med vasjo Štalcerji in kočevsko reško kotlino, od sredinega popoldneva žalujejo za sovaščanom, 64-letnim Nedom Antunovićem. Izkušenega upokojenega gozdnega sekača je v od doma približno štiri kilometre oddaljenem gozdu na Strmcu med podiranjem bukve padajoča veja tako hudo ranila, da je umrl.

Ob zavijanju siren jo je stisnilo

»Tako hudo mi je, da ne morem nič kaj dosti povedati. Priden, delaven, pošten in topel človek je bil, tako kot vsa njegova družina,« je bila žalostna soseda Lojzka Zidar. »Velika nesreča nas je doletela.

Nedo je bil izkušen gozdar, vajen težaškega dela in pasti, ki jih skrivata podiranje in vleka hlodov v kočevskih gozdovih. Vso delovno dobo je pustil tam. A se krutosti usode žal tokrat ni mogel izogniti,« pa sklonjene glave in rosnih oči pove Rajko Ivančević, brat Nedove žene. Rodbina je po tragični novici o Nedovi smrti dopotovala iz bosanskega Prijedorja in hrvaškega Siska.

Zgodilo se je v gozdu nekaj kilometrov od doma. FOTO: Milan Glavonjić
Zgodilo se je v gozdu nekaj kilometrov od doma. FOTO: Milan Glavonjić

O nesrečniku pripovedujejo, da sta ga vse življenje vodili previdnost in natančnost. Česar koli se je lotil, je najprej desetkrat pretuhtal, da bo pravilno naredil. »Takšnega konca si nikakor ni zaslužil,« v solzah pove njegova žena Radmila, a kljub neizmerni žalosti poskuša tolažiti sorodnike. »Tudi najbolj izkušenim se lahko zgodi.«
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije